Goldman Sachs: Türkiye'nin swap anlaşması işe yaramayacak

Goldman Sachs: Türkiye'nin swap anlaşması işe yaramayacak

Merkez Bankası bugün BAE ile yaklaşık 4.7 milyar dolar swap anlaşması yapıldığını duyurdu. Bu açıklamadan sonra Goldman Sachsn "Swap anlaşmasını belirgin pozitif etkisi olacak bir gelişme olarak görmüyoruz" notunu paylaştı.

Goldman Sachs: Türkiye'nin swap anlaşması işe yaramayacak
16px
24px
20.01.2022 09:11
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası (TCMB) yaptığı yazılı açıklamada, "Bugün, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Merkez Bankası (BAEMB) arasında, BAE dirhemi (AED) ile Türk lirası (TRY) para birimleri için İkili Para Takası anlaşması imzalanmıştır" denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

"Swap anlaşmasının nominal büyüklüğü karşılıklı olarak 18 milyar dirhem ve 64 milyar TL'dir"

Aynı bilgileri içeren açıklama TCMB açıklaması ile eş zamanlı olarak BAE Merkez Bankası'ndan da geldi.

Reuters swap anlaşmasını duyurmuştu

Reuters'da 2021'in son günlerinde yayımladığı kaynaklara dayandırılan bir haberde kısa sürede BAE ve Azerbaycan ile bir swap anlaşmasının tamamlanabileceği belirtilmişti.

Türkiye ve BAE on yıl önce gerçekleşen Arap yaklanmalarından bu yana bölge ülkelerinde nüfuz sahibi olabilmek için birbirleriyle rekabet ediyorlardı. İki ülke Libya'daki iç savaşta karşı tarafları desteklemişti ve ülkeler arasındaki fikir ayrılıkları Doğu Akdeniz ile Körfez Arap ülkeleri arasındaki gerilimde de kendini göstermişti.

İki ülke arasındaki ilişkiler Abu Dabi yetkililerinin 24 Kasım'daki Türkiye ziyaretinde gerçekleşen BAE ile Türkiye arasında bir dizi önemli ekonomik anlaşmanın da imzalandığı süreçle birlikte geride kalma yolunda ilerliyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde