Golden Visa ile Avrupa vatandaşlığı alınır mı? Portekiz vatandaşlık başvurusu, şartları ve gerekli belgeler

Golden Visa ile Avrupa vatandaşlığı alınır mı? Portekiz vatandaşlık başvurusu, şartları ve gerekli belgeler

Ülkelerarası ticari ilişkiler, iş ve eğitim fırsatları gibi birçok nedenlerden dolayı TC kökenli aileler yatırım yoluyla Portekiz vatandaşlığı başvurusunda bulunuyor.

Golden Visa ile Avrupa vatandaşlığı alınır mı? Portekiz vatandaşlık başvurusu, şartları ve gerekli belgeler
16px
24px
05.11.2021 11:00
ABONE OLgoogle

Portekiz vatandaşlığı nasıl alınır? Portekiz vatandaşlık şartları, Portekiz çifte vatandaşlık nasıl alınır? gibi soruları yatırımcılar için cevapladık.

Golden Visa programı kapsamında Portekiz'de gayrimenkul yatırımı yaparak veya Portekiz yatırım fonu alarak önce süreli daha sonra da süresiz oturum kartı edinerek Portekiz Vatandaşlığı başvurusunda bulunmak mümkündür. Golden Visa size ve ailenize Schengen ülkelerinde serbest dolaşım hakkı elde etmenize olanak tanır. Beş yıl geçtikten sonra ise Portekiz Vatandaşlığına başvurma hakkı tanır.

Portekiz yatırım vatandaşlık programına başvuru yapabilmek için en az 280.000  Euro tutarında bir mülk veya net 350.000 eur tutarında yatırım fonu satın alınması gerekmektedir. Programın genel çerçevesinde yatırım tutarı €500.000 olarak belirlenmiştir. Ancak seçtiğiniz gayrimenkulün yaşına, lokasyonuna ve diğer özelliklerine göre bu tutar €280.000’ya kadar inebilmektedir.

Portekiz, Türk girişimci ve profesyonellerin yatırım yaptığı ülkeler arasında en dikkat çeken ülkelerden biri olup, Golden Visa programı ile Eylül 2021 itibariyle dünyanın birçok ülkesinden 10.000 yatırımcı ve 16.910 aile ferdi için global vatandaşlığa açılan bir kapı oldu.

Golden Visa Nedir?

Golden Visa, yatırım yoluyla oturma izni almanın önünü açan bir uygulamadır. Yasalarla tanımlı olan Golden Visa birçok ülkede uygulanır.

Golden Visa Programı Nedir?

Avrupa vatandaşı olmak isteyen yatırımcılara yasalarla tanımlanan asgari miktarda yatırım yapma şartıyla oturum ve sonrasında da vatandaşlık sunan bir uygulamadır.  

Portekiz Golden Visa Programı Nedir?

Portekiz Golden Visa programı, AB üyesi olmayan vatandaşlara gayrimenkul veya yatırım fonu alımı yoluyla önce oturma-çalışma izni alınmasını sağlar; beş yıl sonra ise Portekiz vatandaşlığına başvurma hakkı tanıyan Avrupa Parlamentosu onaylı bir vatandaşlık programıdır. 2012’de başlayan program Portekiz ekonomisine Ekim 2021 itibariyle yaklaşık 6 mia Euro kazandırarak hem Avrupa'da hem de dünyada en popüler vatandaşlık programlarından biri olduğunu kanıtlamıştır.

Portekiz Vatandaşlığı ve Avantajları

Gerek ekonomik, gerekse sosyal alanlarda Avrupa’nın sahip olduğu avantajlar Türkiye’de birçok veli çocuklarının geleceklerine dair iyi bir yatırım yapma düşüncesiyle Portekiz Golden Visa programını tercih etmektedir.

Portekiz vatandaşı olmanın başlıca avantajları: Avrupa’da ayrıcalıklı eğitim, kariyer, ailece vizesiz seyahat edebilme ve vergi fırsatlarından faydalanmak olarak sıralanabilir. 

Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Her anne baba çocuklarının kendi geleceklerini şekillendirebilmesi için daha fazla imkân ve seçeneğe sahip olmasını ister. Bu amaçla Golden Visa önce süreli oturum ardından da Portekiz vatandaşlığının önünü açar. Beş yıllık oturumdan sonra A2 seviyesinde Portekizce ve temiz bir sabıka kaydıyla Portekiz vatandaşlığı alınır.

Portekiz Çifte Vatandaşlık Uygulaması

Türk vatandaşları, Portekiz Golden Visa’ya sahip olduktan 5 yıl sonra Portekiz vatandaşlığını alarak Türkiye ve Portekiz’in çifte vatandaşlık imkânlarından faydalanma ayrıcalığına sahip oluyorlar.

Yatırım ile Avrupa Vatandaşlığı Alınır mı?

Yatırım yoluyla Avrupa vatandaşlığı alınarak küresel ölçekte Avrupa’nın istediğiniz yerinde yaşayabilir veya çalışabilirsiniz. Avrupa vatandaşlığı edinimi konusunda şartları en uygun olan ülke Portekiz’dir.  Portekiz 800 yıllık zengin tarihi ve barışçıl duruşuyla, yılda sadece 7 gün kalma koşuluyla Avrupa’daki Golden Visa uygulamaları içerisinde en doğru ülkedir. Portekiz Pasaportu yani Avrupa Vatandaşlığı için minimum yatırım tutarı 280.000 Euro’dur.

Euporto, Portekiz vatandaşlık alma, Portekiz çifte vatandaşlık ve Portekiz yatırım vatandaşlık konularında Avrupa’da 20 yılı aşkın tecrübe ile sadece Portekiz Golden Visa alanında uzman dinamik kadrosuyla hizmet vermektedir.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde