Gökhan Özoğuz: Azerbaycan Manatı Kaç TL oldu?

Gökhan Özoğuz: Azerbaycan Manatı Kaç TL oldu?

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak 1 Azerbaycan Manatı’nın 10 Türk Lirası’na eş değer olduğunu açıkladı.

Gökhan Özoğuz: Azerbaycan Manatı Kaç TL oldu?
16px
24px
18.12.2021 14:33
ABONE OLgoogle

Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından dolar 17 TL’yi aştı. Dövizdeki hareketlilik ve kurdaki artış sonrası zamlar art arda gelmeye devam ediyor. Doların yükselmesiyle beraber Türk Lirası’nın değeri git gide düşüyor. 

Türkiye’de yaşanan döviz krizi sonrası TL sadece euro ve dolar karşısında değil birçok ülkenin para birimi karşısında değer kaybediyor. Suriye Türk Lirası ve Pakistan Rupisi bile Türk Lirası’ndan daha değerli hale geldi. Bu para birimlerinden biri de Azeri Manatı. Azerbaycan Manatı, TL karşısında neredeyse yüzde 50 değer kazandı. 12 Kasım’da 5,88 TL olan bir Azerbaycan Manatı 9,66 TL’ye ulaştı. Manat yüzde 49 değerlendi, Azerbaycanlılar Iğdır'a akın etti

Öte yandan para birimi değerlenen Azerbaycanlı vatandaşlar topluca Iğdır’a gelerek yiyecek, içecek ve giyim için alışveriş yapmaya başladı.

Athena grubunun solisti Gökhan Özoğuz da sosyal medya hesabından doların yükselişine ve Türk Lirası’nın değer kaybına isyan etti.

Özoğuz, 1 Azerbaycan Manatı’nın 10 Türk Lirası’na eş değer olduğunu açıkladı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Özoğuz şu ifadeleri kullandı:

“1 AZERBAYCAN MANATI = 10 TÜRK LİRASI Herşey için çok Teşekkürler . “

"ÜLKE VİTESİ BOŞALMIŞ ARABA GİBİ"

Geçtiğimiz günlerde ise Özoğuz doların yükselişine şöyle tepki göstermişti:

"Sanki Ülke vitesi boşa alınmış araba gibi kendi kendine yokuş aşağı Bomboş öylesine... #Dolar15TL #euro17TL"

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde