Gökdelenleri satamadı, Doğa Koleji'ni iflasa sürükledi

Gökdelenleri satamadı, Doğa Koleji'ni iflasa sürükledi

82 bin çocuğun eğitim aldığı 51 ilde toplam 411 özel okulu bulunan Doğa Koleji batmanın eşiğinde...

Gökdelenleri satamadı, Doğa Koleji'ni iflasa sürükledi
16px
24px
18.12.2019 05:16
ABONE OLgoogle

Mustafa Pamukoğlu'nun yazısından alıntı

Doğa Koleji'nin sahibi Metal Yapı. Bu şirketin sahipleri Ömer ve Vedat Saçaklıoğlu kardeşler.

Ömer Saçaklıoğlu Urfalı bir iş adamı. Her işte parmağı olan inşaat projelerinde gözü kara biri.

Real Life-Kemerburgaz/Blue Lake-Küçükçekmece/İstanbul Tower Bayrampaşa/Arcadium Life 3 Eyüp/Dap Teras Kule-Pendik/ Ulusa Belvedere Residence gibi büyük projeler yaptı.

İnşaat sektöründe yaşana kriz nedeniyle başta İstanbul Tower projesinde ciddi nakit sıkıntısına girdi.   Velilerin Doğa Koleji isyanı! Nerede bu paralar?

GÖKDELENLERİ SATAMADI KOLEJİNİ İFLASA SÜRÜKLEDİ

Kurum bünyesindeki sayısı 10 bine yaklaşan öğretmenin maaşları yarım olarak yatmaya başladı. Sonra maaş ödemelerinin yüzde 30’a kadar yatırılmaya başlandı. Geldiğimiz noktada ödeme yapılmıyor. Doğa Koleji’nde çalışan öğretmenler üç aydır maaşlarını düzenli alamıyor.

Velilerden okul ücretlerinin sene başında alındığını dile getiren öğretmenler, son üç aydır maaşlarının aksadığını ve kesildiğini; maaşlarının ocakta geç yattığını, şubatta yarım yattığını, mart ayında yüzde 70’inin kesildiğini ve nisan ayı maaşlarını ise hala alamadıklarını söyledi.

BAKANLIĞIN AÇIKLAMASI DURUMU NET YANSITMIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulun kapanması durumunda olası mağduriyetleri önleyecekleri tedbirlerin alındığına işaret ederek öğrencilerin resmi veya özel okullara nakledileceğini duyurmuştu. Doğa Koleji adında 51 ilde toplam 411 özel okulun bulunduğu ifade edilen açıklamada, kamuoyuna yansıyan sorunların kurucu işletmeye ait 15 ildeki 214 okulda yaşandığı, 41 ildeki 197 okulda ise imtiyaz hakkı kullanımı yöntemiyle eğitim öğretim faaliyetlerinin düzenli şekilde sürdürüldüğü vurgulandı.

Kurum açma şartlarını kaybeden bir özel okulun Bakanlık tarafından kapatılması halinde öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinin aksamadan devamı için il milli eğitim müdürlüklerince gerekli tedbirlerin alındığı kaydedilen açıklamada, velilerin talepleri doğrultusunda öğrencilerin resmi veya özel okullara nakledildiği ve olası mağduriyetlerin önlendiği belirtildi.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Borcu ödenmez durumda olan Doğa Koleji’nin Saçaklıoğlu ailesi tarafından satılması gerekiyor. Normalde 7186 sayılı yasa devreye sokularak hisseler devlete geçebilir. Ama MEB çekingen davranıyor. Borç ve varlık takası ile sorun çözülebilir. Bu sefer de batan inşaatçı kurtarılmış olur.Ve eğitim ve öğretim yılı başında ücretlerini peşin ödeyen veliler buna isyan ederler.

Neticede devletin bir çözüm bulması eğitim bekleyen öğrenciler bakımından önemli. Doğa Koleji satıldı... İşte yeni sahibi ÜLKE EKONOMİSİNİ İNŞAAT SEKTÖRÜ KRİZE SOKTU

Üretmeyen ekonomide inşaat sektöründen medet umarsanız, dev kuleler, AVM’ler yaptırırsanız paranın büyüsüne kapılan Ömer Saçaklıoğlu gibi gözü kara inşaatçılar eğitime de girer ve orayı da batırır.

Her şeyin sebebi kredi ve borçla dönen ekonomi. Yazık!

Aydınlık

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde