Girişimci desteğine zam

Girişimci desteğine zam

Girişimcilere verilen 27 bin liralık hibe desteğini 30 bin liraya çıkardıklarını açıkladı.

Girişimci desteğine zam
16px
24px
04.04.2012 09:35
ABONE OLgoogle

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün girişimcilere verilen 27 bin liralık hibe desteğini 30 bin liraya çıkardıklarını açıkladı.

 Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, girişimcilere verilen 27 bin liralık hibe desteğini 30 bin liraya çıkardıklarını açıkladı. Girişimciye daha işine başlarken iş kurma maliyetlerini karşılamak amacıyla, ofis dizaynı, telefon-faks desteği verdiklerini söyleyen Ergün, “Sonra işini geliştireceklere 70 bin lira faizsiz destek veriyoruz 4 yıl vadeli, 2 yılı ödemesiz olmak üzere. Dolayısıyla bunlar daha çok insanın girişimci olmasına yol açtı. Eğitim alan girişimcilerden yaklaşık 5 bin tanesi kendi işini kurdu” dedi.

Ergün, KOSGEB’den verilen desteklerin başında girişimcilik desteğinin geldiğini belirterek, “Çok ciddi girişimcilik eğitimleri vermeye başladık. Yani 20 yıl içinde KOSGEB’in kurulduğundan bu yana 6 bin kişi eğitim almış. Biz bunu son 2 yıl içinde 60 bin kişiye yükselttik. Bunların neredeyse yarısı da kadın girişimcilerimiz. Daha çok insan girişimciliğe yönelmeye başladı” diye konuştu. Üniversitelerle işbirliği yapıldığını da kaydeden Ergün, üniversitelerde dersler ve yarışmalar düzenlenmeye başlandığını, girişimcilikle ilgili iş fikri kabul edilenlere hibe destekler vermeye başladıklarını söyledi.

Bu yıl içinde iş fikri kabul edilenlerin hepsiyle bir toplantı yapacaklarını söyleyen Ergün, “Biraz da motivasyon olsun, başkalarına örnek olsun diye bu işi gerçekleştireceğiz. KOSGEB’in önem verdiği konulardan bir tanesi de girişimcilik ve proje destekli konular” dedi. Bakanlık bünyesinde teknogirişim desteklerine başvuruda bulunan 2 bin 500’e yakın proje içinden 500 tanesine destek vereceklerini anlatan Ergün, “Teknogirişimciler için 50 milyon liralık kaynağımız var. Her girişimciye 100 bin lira hibe olmak üzere toplam 50 milyon lira destek sağlayacağız” dedi.

İşini geliştirene ikinci faz destek

Sanayi Bakanı Nihat Ergün “İşini geliştirip prototipini geliştirene ticarileştirme noktasına getirdiğinde San-Tez üzerinden daha güçlü destek veriyoruz. Teknolojik ürün üretim desteğinde, seri üretim aşamasına getirince destek vereceğiz. TÜBİTAK çalışıyor, işini biraz daha geliştiren teknoloji firmalarına 500 bin liraya kadar ikinci faz destek modelleri getiriliyor” dedi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde