Getir'den hack'lenme iddialarına cevap

Getir'den hack'lenme iddialarına cevap

Türkiye’nin en büyük girişimlerinden Getir ve bünyesindeki BiTaksi’nin gün içerisinde hacklendiği iddia edilmişti. Getir'den konuya yönelik açıklama yapıldı.

Getir'den hack'lenme iddialarına cevap
16px
24px
24.03.2023 23:38
ABONE OLgoogle

Türkiye ve dünyadaki birçok ülkede çeşitli alanlarda hizmet veren Getir, bugün ortaya çıkan bir sızıntı iddiasıyla gündeme düştü. Yasa dışı paylaşımların yapıldığı bir forumda, Getir ve BiTaksi'nin hacklendiğine dair iddialara yer verildi.

Getir'den konuya ilişkin bir açıklama geldi. Dev girişim, bazı kişisel bilgilerin ele geçirildiğini doğrularken nasıl ele geçirildiğinin araştırıldığını ekledi.

Açıklamada erişim şeklinin araştırıldığı söylenirken, söz konusu bilgiler ile Getir hesaplarına erişimin mümkün olmadığı eklendi. Ayrıca kredi kartı bilgilerinin Getir'in sisteminde değil MasterPass sistemlerinde saklandığı, bu yüzden de kullanıcı özelinde bu bilgilere erişimin mümkün olmadığı belirtildi.

Getir, resmi hesaplarından yaptığı açıklamada bazı kişisel bilgilerin internette paylaşıldığını doğruladı. Bu bilgilerin sınırlı sayıda kullanıcıya ait olduğu, incelemeler sonucunda sistemlerine dışarıdan bir erişim olmadığının tespit edildiğini aktardı.

Erişim şeklinin araştırıldığı söylenirken, söz konusu bilgiler ile Getir hesaplarına erişimin mümkün olmadığı eklendi. Ayrıca kredi kartı bilgilerinin ise kendi sistemlerinde değil MasterPass sistemlerinde saklandığı, bu yüzden de kullanıcı özelinde bu bilgilere de erişim olmadığı belirtildi.

Ele geçirildiği iddia edilen veriler ise şu şekildeydi

Kullanıcıların ad-soyad bilgisi

Adres ve adres açıklamaları

Telefon numaraları

Kullanıcı tokenları

E-posta adresleri

Kredi kartlarının 8 hanesi

Sipariş bilgileri

Bazı şifreli apartmanlar için giriş şifreleri

Kullanıcıların şifrelenmiş hesap şifreleri

Altyapı verisi

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde