Getir, Avrupa’da ekip kuruyor

Getir, Avrupa’da ekip kuruyor

Sipariş uygulaması Getir’in geldiği nokta gerçekten çok önemli. Firma, Mart sonunda 2.6 milyar dolar değerleme ile 300 milyon dolarlık yatırım alarak Türkiye’nin yeni 'Unicorn'u oldu.

Getir, Avrupa’da ekip kuruyor
16px
24px
07.05.2021 14:28
ABONE OLgoogle

Kurucusu Nazım Salur tarafından yapılan basın açıklamasına göre elde edilen gelirin 25 milyon TL’si de saha çalışanlarına bayiler üzerinden dağıtılacak.

Yine Salur’un açıklamalarına göre elde edilen gelirin önemli bir kısmı ile yurtdışında benzer bir yatırım yapılacak.

Firma önceden Almanya, Fransa ve Hollanda'da yatırım yapılacağını açıklamıştı. Ortaklar bu yönde adımlarını hızlandırmış. İlk etapta Almanya’da bir raf şirketi satın alınmış.

Yatırım için ilk somut adım atılmış ve personel alımları için ilanlar verilmeye başlanmış. Teslimat hizmeti, Almanya başkanı pozisyonu, satış, pazarlama, insan kaynakları ve hukuki danışmanlık alanlarında yönetim rolleri dahil olmak üzere Berlin'de yedi pozisyon için ilana çıkılmış.

Görünüşe göre ilk sözleşmeler imzalanmış. Eski Deliveroo yöneticisi Simon Rötter operasyon müdürü olarak alınmış. Başlangıç Berlin’den olacakmış.

Hedef iki yıl içinde 10 farklı şehirde faaliyet göstermekmiş. Getir benzer bir çalışmayı Londra’da da yapıyormuş. Avrupa’daki iş ilanlarına bakılırsa Paris ve Amsterdam’da da somut adımlar atılmaya başlanmış.

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde