Genel Müdür görevden alındı; THY Kargo projesi başlamadan bitti

Genel Müdür görevden alındı; THY Kargo projesi başlamadan bitti

THY Kargo’nun faaliyetlerine ayrı bir şirket olarak devam etme kararının ardından genel müdür olarak atanan Erhan Gök, görevi bırakmak zorunda kaldı.

Genel Müdür görevden alındı; THY Kargo projesi başlamadan bitti
16px
24px
22.12.2021 19:29
ABONE OLgoogle

Görevi bırakmasının ardından aracı ve telefonu elinden alınan Erhan Gök, daha önce görev yaptığı pilotluğa geri döndü.

Kovid-19 nedeniyle uçuşların durduğu günlerde taşıdığı kargolarla THY'nın ayakta durmasında büyük payı olan THY Kargo'nun faaliyetlerine ayrı bir şirket olarak devam etme kararı rafa kaldırıldı.

Rafa kaldırılma nedeni hakkında bir açıklama yapılmazken, kargoya atanan Genel Müdür Erhan Gök, görevi bırakmak zorunda kaldı. Kararın ardından görevi bırakan Gök'ün kendisi için tahsis edilen makam aracı ve telefonu THY tarafından elinden alındı.

Genel Müdür Gök, görevi bırakmasının ardından, daha önce görev yaptığı THY Uçuş İşletme Başkanlığı yönetici pilotluk görevine geri döndü.

THY Kargo'nun geleceğine ilişkin belirsizlik ise halen sürüyor.

THY’DEN “KARGO” AÇIKLAMASI

Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY Kargo hakkında dün yaptığı açıklamada, ”Ankara ile istişare ile götürüyoruz. Cumhurbaşkanımızla istişare ile götürüyoruz. Ana sermayedarımız Varlık Fonumuzla istişare ile götürüyoruz. Dolayısıyla bunlar çerçevesinde bir plan var yürüyen” ifadelerini kullanmıştı.

THY Kargo projesinde önemli bir gelişme daha yaşandı. THY Kargonun genel müdürlüğü görevine getirilen pilot Erhan Gök görevden alındı. Erhan Gök’e tahsis edilen araç ve telefon da geri alındı.

“ERDOĞAN İZİN VERMEDİ” İDDİASI

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi ve Grup Sekreteri Ali Kıdık, Cumhuriyet’e Gök’ün görevden alınmasını değerlendirdi.

İlker Aycı’nın THY Kargo için yönetimde olağanüstü genel kurul istediğini belirten Kıdık, Aycı’nın kargo şirketinin altını doldurmadığını ve bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın olağanüstü genel kurula izin vermediğini söyledi.

İcra kurulununda Aycı’ya izin vermediğinin söylendiğini belirten Kıdık, Aycı’nın istediği kargo yapılanmasının engellenmiş olduğunu belirtti.

THY’NİN BORÇ YÜKÜ

THY’nin büyük bir borç yükü altında olduğunu belirten Kıdık, THY Kargo’nun büyük bir yük getireceğini söyledi.

Kıdık, “Yeni personel, yeni genel müdür yardımcıları, her şey yeni. THY’nin üstüne gelecek bir yükün kaldırılamayacağı düşünüldü” ifadelerini kullandı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde