Genç kadını yakarak öldürdü, 'suçsuzum' dedi

Genç kadını yakarak öldürdü, 'suçsuzum' dedi

Fatma Mavi’yi önce boğup sonra da yakarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Ergin Aktürk, duruşmada Mavi’nin anne ve babasına dönerek, “Gözlerinizin içine bakarak söylüyorum. Ben bir şey yapmadım. Vicdanım rahat. Suçsuzum” dedi.

Genç kadını yakarak öldürdü, 'suçsuzum' dedi
16px
24px
09.06.2021 08:37
ABONE OLgoogle

Özel bir TV kanalında çalışan Fatma Mavi, 1 Kasım 2020 günü yangın çıkan İstanbul Bahçelievler’deki evinde ölü bulundu. Polis ekipleri içine benzin konulmuş 5 litrelik boş bir pet şişe buldu.

Yapılan araştırmada, boğularak öldürüldükten sonra yakıldığı tespit edilen Fatma Mavi’yi korsan taksici Ergin Aktürk’ün öldürdüğüyle ilgili deliller bulundu. Ergin Aktürk ve olay günü birlikte olduğu Ali İlkay Sarı tutuklandı.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı iki isme ‘canavarca hisle öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı. Bakırköy 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmaya Fatma Mavi’nin ailesi ile tutuklu sanıklar katıldı.

‘SUÇSUZUM’ DEDİ

Ergin Aktürk yaptığı savunmada “Karakolda beni hem dövüp hem de ifademi almaya çalıştılar. Ne dedilerse evet dedim. Sonra Fatma Mavi’yi öldürdüğümü söyleyen ifadeyi verdiler. İmzalamadım. Ben ailesinin yüzlerine karşı, gözlerinin içine bakarak böyle bir şey yapmadığımı söylüyorum. Ben bir şey yapmadım, vicdanım rahat, Allah katında da rahatım. Suçsuzum” dedi.

Ergin Aktürk’ün babası Cavit Aktürk ise, olay günü sabah saat 07.30 sıralarında oğlunun eve geldiğini, duş alıp namaz kıldığını, uyuduğunu anlattı.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, benzinlikten alınan kamera görüntülerinin incelenmesi ve tanıkların dinlenmesi için duruşmayı erteledi.

Burcu Purtul Uçar/Hürriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde