Genç girişimcilere "50 bin lira hibe" için çağrı

Genç girişimcilere "50 bin lira hibe" için çağrı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe ve istemeleri halinde 100 bin lira da faizsiz kredi verileceğini bildirdi.

Genç girişimcilere "50 bin lira hibe" için çağrı
16px
24px
21.12.2015 14:07
ABONE OLgoogle
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri  Işık, AK Parti'nin seçim öncesinde vadettiği her şeyi tek tek hayata geçirdiğini  belirterek, kendi işini kurmak isteyen gençlere 50 bin lira hibe ve istemeleri  halinde 100 bin lira da faizsiz kredi verileceğini bildirdi.

Işık, söz konusu  uygulamanın 17 Aralık itibarıyla başladığına işaret ederek, genç girişimcileri  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı  (KOSGEB) aracılığıyla uygulanan programa başvurmaya davet etti. 
 
Işık, gerek  Bakanlık bünyesinde gerekse de KOSGEB'de hayata geçirdikleri proje ve  programlarla gençleri, kadınları ve tüm girişimcileri desteklediklerini söyledi. 
 
İhtiyaç görülen her alanda desteklerin artarak devam ettiğini  vurgulayan Işık, revize edilen Girişimcilik Destek Programı ile yeni  girişimcilere verilen desteğin hibe kısmının 30 bin liradan 50 bin liraya, sabit  yatırım desteği adı altındaki faizsiz kredi desteğinin ise 70 bin liradan 100 bin  liraya çıkarıldığına dikkati çekti. 
 
Işık, 17 Aralık'tan itibaren projesi onaylanıp kurullara girmeye hak  kazanan tüm girişimcilerin söz konusu desteklerden yararlanabileceğine işaret  ederek, "AK Parti olarak seçim öncesinde ne vadettiysek, hepsini bir bir hayata  geçiriyoruz. Kendi işini kurmak isteyen gençlerimize 50 bin lira hibe ve istemesi  halinde 100 bin lira da faizsiz kredi vereceğiz. Uygulama 17 Aralık itibarıyla  başladı. Genç girişimcilerimizi KOSGEB aracılığıyla uyguladığımız programa  başvurmaya davet ediyorum" diye konuştu. 
 
 Programın detayları 
 
Girişimcilik Destek Programı'nın ayrıntılarına ilişkin de bilgi veren  Işık, 50 bin liralık hibenin 2 bin lirasının "işletme kuruluş desteği", 18 bin  lirasının "kuruluş dönemi makine, teçhizat, ofis donanım ve yazılım desteği", 30  bin lirasının da "işletme giderleri desteği"nden oluştuğunu anlattı. 
 
 Işık, bu destekten yararlanmak isteyen girişimci adaylarının öncelikle  24 saati atölye çalışmalarından oluşan ve toplamda 70 saat olan uygulamalı  girişimcilik eğitimlerini başarıyla tamamlayarak, girişimcilik sertifikasını  alması gerektiğini söyledi. 
 
 Öte yandan söz konusu sertifikayı alanların dışında KOSGEB'in "Genç  Girişimci Geliştirme Programı" tamamlayanlar ile "Küçük Ölçekli İşletme Kurma  Danışmanlığı Desteği (KÖİDD) Programı"nı bitirerek, eğitime veya programa  katıldığını belgeleyen ve işletmesini kuran girişimciler ve İş Geliştirme  Merkezlerinde (İŞGEM) yer alan girişimcilerin de destekten faydalanabileceğini  belirten Işık, "Girişimcilerimizi her alanda desteklemeye devam edeceğiz.  Şartları uyan her girişimcimizin söz konusu programlara başvurmalarını  bekliyoruz" dedi. 
 
 Fikri Işık, desteklerin yanı sıra, başarılı girişimcileri  ödüllendirdiklerini de belirterek, her yıl gerçekleştirdikleri "KOBİ ve  Girişimcilik Ödül Töreni"nin dördüncüsünün, bu yıl 24 Aralık Perşembe günü  düzenleneceğini sözlerine ekledi. 
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde