Gaziantep mutfağını İstanbul’da en iyi temsil eden restoran kepenk kapattı

Gaziantep mutfağını İstanbul’da en iyi temsil eden restoran kepenk kapattı

Gaziantep son yıllarda gastronomi turizmi ile öne çıkan bir ilimiz. Kendine özgü mutfağı ile ünü Türkiye sınırlarını aştı.

Gaziantep mutfağını İstanbul’da en iyi temsil eden restoran kepenk kapattı
16px
24px
06.12.2019 12:13
ABONE OLgoogle

Kent artık ‘Gastronominin Başkenti’ sıfatıyla anılır oldu. Baklava kadar kebaplarıyla da tanınan Gaziantep mutfağını temsil eden bir çok restoran var. Hepsi birbirinden ünlü. Ancak bir tanesi var ki hepsinden eski.

İstanbul’un Altunizade semtindeki Mabeyin Et Kebap Restaurant’tan bahsediyoruz. İstanbul Laleli’deki Çavuşoğlu Kebap Baklava’nın sahibi Mustafa Demircan tarafından 2003 yılında kuruldu.

Gaziantep mutfağını İstanbul’da en iyi temsil eden restorandı desek abartmış olmayız. Çok özel müşterileri vardı. Kurulduğu yıllar içkili bir restorandı. Sonrasında sahiplerinin ifadesiyle içki satışları yüzde 5’lere kadar düşünce içki servisi tamamen kaldırıldı.

Bölgedeki trafik yoğunluğunun da etkisiyle ünlü restoranın iş hacmi son yıllarda iyice düşmüş. Öğrendiğimize göre Mabeyin sessiz sedasız kapanmış.

Mekanın mülkiyeti kendilerine ait olduğu için henüz boşaltılmamış. Ne yapılacağı ile ilgili henüz net bir karar da verilmemiş. Yılbaşına kadar karar alınacakmış.

Gaziantep mutfağını sevenlere iyi bir haber de verelim. Mustafa Demircan’a ait Laleli’deki Çavuşoğlu Baklava Kebap faaliyetlerini sürdürüyormuş…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde