Gaziantep'de 20 günlük firmaya jet hızıyla ihale!

Gaziantep'de 20 günlük firmaya jet hızıyla ihale!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Sunay Lojistik Hijyen şirketi 17 Eylül’de 836 bin 250 TL’lik sözleşme imzaladı. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre söz konusu şirket 7 Ağustos’ta kurulmuş görünüyor.

Gaziantep'de 20 günlük firmaya jet hızıyla ihale!
16px
24px
08.11.2020 06:10
ABONE OLgoogle

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, okullarda dağıtılacak temizlik malzemesi ihalesinde doğal afetlerde kullanılan 21B Maddesi uygulandı, ihaleyi 20 gün önce kurulan şirkete aldı.

Belediye, şirketle sözleşmeyi 836 bin 250 lira bedelle imzaladı. CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan, “20 gün önce kurulan firmayı yetkililer nasıl keşfetti” diye sordu. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 27 Ağustos’ta doğal afet ve salgın hastalıklar gibi durumlarda kullanılan 21B maddesini dayanak yaparak, “Okullarda dağıtılacak temizlik malzemesi mal alımı işi” ihalesi açtı.

İhaleyi 836 bin 250 TL bedelle Sunay Lojistik Hijyen şirketi kazandı. 10 gün sürecek iş için belediye ve şirket 17 Eylül’de sözleşme imzaladı. Ticaret Sicil Gazetesi kayıtlarına göre söz konusu şirket 7 Ağustos’ta kurulmuş görünüyor. 

HEP AYNI YÖNTEM

İhale sürecini takip eden Gaziantep Şehitkamil Belediyesi’nin CHP’li Meclis üyesi Uğur Kalkan, “21 B maddesi AKP’li belediyelerin en sevdiği ihale yöntemlerinden bir tanesi. Covid - 19 öncesinde de doğal afetler dışında bu maddeyi sık sık kullandılar. Sayıştay denetçileri bu durumları zaman zaman da raporlarına yazdılar. 20 gün önce kurulan firmayı yetkililer nasıl keşfetti çok merak ediyorum. Hangi teknik ve mali verilerini baz aldılar onu da çok merak ediyorum. Okullara yapılacak her türlü yardımı sonuna kadar destekliyoruz ama bizim sorguladığımız şey; 20 gün önce kurulan bir firmanın ihale başarısı ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin bu firmayı nasıl keşfetti” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Yılmaz Kireç de, “Bir firmanın kurulduktan bu kadar kısa bir zaman sonra böyle bir ihale almasını ben de garipsiyorum. Bu firma hangi verilere ve bu kadar kısa sürede hangi satışlarına bakılarak ihaleyi almıştır?

Biz kimsenin ihale almasına veya iş yapmasına karşı değiliz. Sadece bir firmanın bu kadar kısa zamanda bu ihaleyi nasıl aldığını sorguluyoruz” diye konuştu.

Hazal Ocak/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde