Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde kendisini patlatacağını söyleyen kişi vuruldu

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde kendisini patlatacağını söyleyen kişi vuruldu

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde polislerin ihtarına rağmen uzaklaşmayan şahıs, polisler tarafından etkisiz hale getirildi. Şahsın üzerinde yapılan aramada bomba bulunmazken, Gaziantep Valisi Davut Gül'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde kendisini patlatacağını söyleyen kişi vuruldu
16px
24px
26.05.2022 17:47
ABONE OLgoogle

Gaziantep’te akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğü önünde bağıran bir şahsı polis uzaklaştırmak istedi.

İkazlara rağmen uzaklaşmayan şahıs polis ekipleri tarafından etkisiz hale getirildi.

Defalarca kez ateş edilen şahıs, ağır şekilde yaralanarak, yere yığıldı. Şahsın üzerinde dron ile bomba araması yapıldı. Olay yerinin çevresinde de geniş güvenlik tedbiri alındı.

BOMBA İMHA UZMANI DA ARAMA YAPTI

Olayın ardından özel kıyafetlerini giyen bomba imha ekipleri şahsın üzerinde bomba araması yaptı. Şahsın bıraktığı poşetin ise fünye ile patlatıldı.

HASTANEYE KALDIRILDI

Üzerinde bomba olmadığı tespit edilen şahıs yapılan aramanın ardından ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. Şahsın üzerinde ve yere bıraktığı poşette herhangi bir patlayıcı maddeye ulaşılmadı.

Öte yandan ise Gaziantep Valisi Davut Gül ve Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ da olay yerinde inceleme yaptı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Gaziantep Emniyet Müdürlüğümüzün önünde bomba süsü verilmiş şekilde saldırı girişiminde bulunan bir kişi polislerimiz tarafından yaralı olarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay çok yönlü olarak araştırılmakta olup ilgili kişinin çok sayıda adli kaydı bulunmaktadır. Geçmiş olsun” dedi.

3 POLİS ŞEHİT OLMUŞTU

Öte yandan İl Emniyet Müdürlüğü’ne 1 Mayıs 2016da IŞİD terör örgütü tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 3 polis memuru şehit olmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde