Gayrimenkulde iddialı olan Adnan Polat hangi şirkete ortak oluyor?

Gayrimenkulde iddialı olan Adnan Polat hangi şirkete ortak oluyor?

Adnan Polat, hem Galatasaraylıların hem de iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim.

Gayrimenkulde iddialı olan Adnan Polat hangi şirkete ortak oluyor?
16px
24px
01.07.2022 11:39
ABONE OLgoogle

1976 yılında Polat İnşaat’ta işe başladı. 1981 yılından itibaren İbrahim Polat Holding’in Sanayi Grubu’nun yönetimini üstlendi. Polat, bu süre içinde sanayi grubunu yeniden yapılandırarak uluslararası boyuta getirdi.

1992-96 yıllarında dört yıl süreyle Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcılığı ve Futbol Komitesi Başkanlığı yapan Adnan Polat, 2008 yılında da Galatasaray Spor Kulübü Başkanı oldu.

Polat, bu dönemde işlerine yeterince vakit ayıramayacağı gerekçesiyle İbrahim Polat Holding ve diğer grup şirketlerindeki görevlerinden ayrılmıştı.

Başkanlık sonrasında ise ağırlıklı olarak enerji sektöründe yatırımlara odaklandı. 2013 yılında ise babası ile işlerini ayırarak Polat Holding’i kurdu.

Polat Holding, bugün gayrimenkul, enerji ve ticarete odaklanmış durumda. Adnan Polat, holdingin yönetim kurulu başkanlığını yapıyor.

Kızı Eda Polat Gkinosatis ve oğlu Kerim Polat ise başkan yardımcılığı görevini üstlenmiş. Holding ana iş kollarında faaliyetlerini sürdürürken genç nesil, 2019 yılında Ketapol Teknoloji A.Ş. unvanlı bir şirket kuruluşu yapmıştı.

Yeni şirketin kuruluş amaçları arasında; yazılım, yapay zeka, sanal gerçeklik ve dizi film gibi konular bulunuyor. Kerim Polat ve Eda Polat Gkinosatis, şu sıralar yepyeni bir ortaklık için çalışıyorlarmış.

Animasyon konusunda oldukça uzman olan Özgül Gürbüz Aksoy’un 2021 yılında kurduğu Toonxr Animation Teknoloji Anonim Şirketi’ne ortak olacaklarmış.

Ortaklık oranı hakkında tam bilgi alamadık, ama en az yüzde 50-50 olacakmış. Yeni ortaklık için Rekabet Kurulu’na resmi müracaat da yapılmış.

Sermaye artırımı yoluyla yapılacak olan ortaklıkta çoğunluk hisseler de pazarlık konusuymuş. Yeni ortaklıkta animasyon filmler yapılacakmış. Ne diyelim?.. Genç neslin bakış açısı farklı. Gayrimenkul ve enerji konusunda iddialı olan Polat Holding, bundan sonra animasyon filmleriyle de karşımıza çıkacak…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde