Gaye Erkan'dan övgü dolu sözlerle bahsetti

Gaye Erkan'dan övgü dolu sözlerle bahsetti

Yeni kabine ile birlikte Merkez Bankası Başkanlığı’na getirilmesi beklenen Hafize Gaye Erkan’ın 2022 yılında Bloomberg kanalında verdiği röportaj ortaya çıktı. Bloomberg spikerinin Erkan’ın geçmişi ve başarılarından bahsettiği anlar çok kez izlendi.

Gaye Erkan'dan övgü dolu sözlerle bahsetti
16px
24px
05.06.2023 20:04
ABONE OLgoogle

Yeni kabinenin açıklanması ve Mehmet Şimşek’in ekonominin başına geçmesiyle birlikte, ABD’de finans profesörü olan Hafize Gaye Erkan’ın Merkez Bankası Başkanı olacağı iddiaları gündeme gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile dün akşam görüşen Gaye Erkan, yakın bir zamanda da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Merkez Bankası’nın başına geçmesi beklenen “Müthiş Türk kızı” Erkan’ın, ABD’deki geçmişi ve portfolyosu ise birçok kişi tarafından kabul görmüş durumda.

Öyle ki Gaye Erkan’ın ABD’de bir televizyon kanalında yaptığı röportajda Bloomberg Spikeri’nin şaşkınlığını gizleyemeyerek Erkan’dan övgüyle bahsetmesi dikkatleri çekiyor.

Bloomberg spikeri, Erkan ile röportaj gerçekleştirirken konuya başarılarından bahsederek şöyle giriyor:

“Biyografinize baktığımda, yetenekleriniz inanılmaz. Finans Mühendisliği'nde doktoranız var. On yıl boyunca Goldman Sachs'ta finans şirketlerine danışmanlık yaptınız  ve sonra First Republic'te tüm bu uzmanlıklarınızı bankanın varlıklarını ve yönetiminizdeki varlıkları üç katına çıkararak kaldıraç olarak kullandınız. Şimdi Greystone'dasınız. Bir tüketici bankasından, çok uzmanlaşmış bir finans şirketine kadar ortak bir özellik olarak gördüğünüz şey nedir?”

Gaye Erkan ise cevap olarak “İlk başta kültür. İki organizasyonda da harika insanlar vardı. İlk önce kültür, sonra güven üzerine kurulu büyük bütünlük duygusu, önemseme, girişimcilik ve mükemmellik” cevabını veriyor.

Daha sonra Erkan’ın First Republic Bank’taki başarılarından söz etmeye devam eden spiker, “Müthiş Türk kızına” şu soruyu yöneltiyor:

First Republic'te olanlara gitmem gerekiyor, Sekiz yıldır oradaydınız, yatırımcılar sizi kurucu Jim Herbert'in varisi olarak gördüler. Onunla eş CEO'ydunuz. 2022'nin sonunda tek CEO olma sorumluluğunu üstlenmeniz planlanıyordu. Yine de ocak ayında aniden istifa ettiniz ve hisse senedi haberlerde yüzde 5,8'e kadar düştü. Neler oldu?

First Republic Bank’tan istifa etmesinin kendisi için ani bir olay olmadığını söyleyen Gaye Erkan ise, “Üzerine çok fazla düşündüğüm, zaman içerisinde gelişen zor bir karardı. First Republic'te inşa ettiğim başarılı liderlik geçmişi, takipçilik ve inanılmaz güvenilir ilişkilerden çok büyük gurur duyuyorum. Organizasyona liderlik eden harika sekiz yılın ardından, bankacılıktaki tüm becerilerimi özel sermaye yatırımlarında ve fon yönetiminde de kullanmak, Steve'le bir araya gelip, Greystone'u öğrenmek için değişim zamanı gelmişti. Şimdi bunu Greystone CEO'su olarak yapabileceğim için çok heyecanlıyım.” diye konuşuyor.

Söz konusu ikilinin röportajı ise şöyle sonlanıyor:

Bloomberg Spikeri: First Republic'te sahip olduğunuz bu büyük deneyim ve geçirdiğiniz süre boyunca herhangi bir şekilde kısıtlandırılmış olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Hafize Gaye Erkan: Ekiple birlikte sekiz yılda tonla başarı elde ettik. Greystone'daki inanılmaz güvenilir danışmanların çok fazla yetkilendirilmesi gibi orada kurucumuzla harika bir liderlik deneyimim oldu...

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde