Garanti Bankası'nda aylardır beklenen onay çıktı

Garanti Bankası'nda aylardır beklenen onay çıktı

İspanyol BBVA bankası, Garanti Bankası'nda mülkiyetinde olmayan bütün hisselere geçtiğimiz kasım ayında talip olmuştu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), gönüllü pay alım teklifini onayladı.

Garanti Bankası'nda aylardır beklenen onay çıktı
16px
24px
01.04.2022 07:32
ABONE OLgoogle

Garanti Bankası'nın yüzde 49,85'ine sahip İspanya kökenli BBVA, bankanın geri kalan hisselerini almak için 15 Kasım 2021’de gönüllü pay alım teklifinde bulunmaya karar vermişti.

Aylardır beklenen onay çıktı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun bugün yayımlanan haftalık bülteninde BBVA’nın başvurusunun olumlu karşılandığı duyuruldu.

SPK Bülteni’ninde konuyla ilgili olarak şu ifadeler yer aldı:

“Türkiye Garanti Bankası A.Ş. (Banka) sermayesinin %49,85'ine sahip olan Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A. (BBVA)'nın, Banka'nın 1 TL nominal değerli 100 adet/1 lot payı için teklif fiyatı 12,20 TL olmak üzere nominal değeri 2.106.300.000 TL olan paylar için gönüllü pay alım teklifinde bulunmasına ilişkin pay alım teklifi bilgi formunun onaylanmasına ilişkin başvurusunun olumlu karşılanmasına karar verilmiştir.”

Gönüllü pay alım teklifi, BBVA'nın mülkiyetinde bulunan bahsi geçen bu paylar hariç, şirketin sermayesini temsil eden tüm paylara yönelik.

Kalan Garanti hisseleri için teklif hisse başı 12,20 TL olacak. Eğer bu teklif ve anlaşma gerçekleşirse alım bedeli 25 milyar 697 milyon Türk Lirası olacak.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde