Galatasaray liderliği devam ettirdi!

Galatasaray liderliği devam ettirdi!

Galatasaray, Lokomotiv Moskova'yı yenip tur kapılarını ardında kadar açacağı maçta Rus rakibiyle 1-1 berabere kaldı.

Galatasaray liderliği devam ettirdi!
16px
24px
04.11.2021 22:48
ABONE OLgoogle

Aslan grupta ilk kez gol yerken yenilmezliğini ve liderliğini devam ettirdi. Galatasaray ikinci yarıda Lokomotiv Moskova kalesinde galibiyet golünü aradı ancak başarılı olamadı ve bir top direkten döndü.

UEFA Avrupa Ligi E Grubu’nda Galatasaray, Lokomotiv Moskova’yı konuk etti. NEF Stadyumu’nda dolu tribünler önünde oynanan mücadeleden temsilcimiz 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Kazanması halinde tur kapısını büyük ölçüde açacak olan Galatasaray, grupta yine liderliğini korudu ve avantajını sürdürdü.

Taraftarlarının yoğun desteğiyle maça başlayan Galatasaray, Feghouli ve Kerem ile kaleyi yokladı ancak golü bulamadı. Van Aanholt bir kornerde kale çizgisi üzerinde golü engelledi!

Sarı-kırmızılıları öne geçiren gol 43. dakikada Feghouli’nin ceza sahası dışından şık plase vuruşuyla geldi. İkinci yarıda Lokomotiv Moskova oyunda dengeyi sağladı. Baskını arttıran Rus ekibi, 72. dakikada beraberlik golünü buldu. Galatasaray 85. dakikada gole çok yaklaştı. Ömer Bayram’ın sert ortasında kaleci Guilherme’nin dokunuşuyla top direkten oyuna geri döndü.

Grupta oynadığı 3 maçta gol yemeyen Galatasaray, bu maçla birlikte filelerinde ilk kez gol gördü. Temsilcimiz 1-1’den sonra rakip kalede birçok pozisyonu harcadı. Galibiyet için yüklenen Galatasaray’ın bir de topu direkten döndü.

Bu sonucun ardından Galatasaray 8 puana yükselirken, Lokomotiv Moskova da 2 puanla son sırada kaldı.

Galatasaray, grubun 5. maçında 25 Kasım Perşembe günü Marsilya ile İstanbul’da karşılaşacak. Lokomotiv Moskova da aynı gün sahasında Lazio’yu konuk edecek.

İLK TEHLİKE GALATASARAY’DAN

13. dakikada Galatasaray sol kanattan Halil ile geldi. Ceza sahasına girerken topu durduran Halil boştaki Feghouli’yi gördü. Cezayirli oyuncunun sol ayağıyla yaptığı plase vuruş direğinin hemen yanından auta çıktı.

VAN AANHOLT ÇİZGİDEN ÇIKARDI

16. dakikada Lokomotiv Moskova gole yaklaştı. Kullanılan köşe vuruşunda ön direkten yapılan kafa vuruşunda top Muslera’yı geçti ve kaleye doğru giderken çizgiden Van Aanholt kafa vuruşuyla golü önledi.

FEGHOULI’DEN ENFES GOL

43. dakikada Galatasaray taraftarını büyük sevince boğan enfes bir gol geldi! Kontra atakta sağ kanattan Halil rakibinin formasından çekmesine rağmen topu kurtardı ve Van Aanholt’a verdi. Hollandalı sol bek topu bekletmeyen Feghouli’ye çıkardı. Ceza sahası yayında topla buluşan Cezayirli oyuncu sağ ayağıyla çok şık bir plase vuruş yaptı ve topu köşeden Guilherme’nin bakışları arasında filelere gönderdi: 1-0.

LOKOMOTIV BERABERLİĞİ BULDU

İkinci yarıda baskını arttıran Lokomotiv Moskova, 73. dakikada beraberlik golünü attı. Sağ kanattan Maradishvili ceza sahasına girdi. Yerden kaleye paralel gönderdiği topta Muslera ve savunma topa dokunamadı. Arka direkte bomboş olan Kamano’ya dokunmak kaldı: 1-1.

ÖMER BAYRAM DİREKTEN DÖNDÜ!

85. dakikada sol kanattan ceza sahasına sokulan Ömer Bayram’ın ön direğe kestiği sert top kaleciden sekip direkten döndü. Boşta kalan topu Lokomotiv savunması uzaklaştırdı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde