Galatasaray evinde havlu attı!

Galatasaray evinde havlu attı!

Galatasaray, 10 eksikle çıktığı ligin ikinci yarısının ilk maçında sahasında konuk ettiği Giresunspor'a mağlup olarak ligin ikinci yarısına kötü başladı. Lider Trabzonspor'un kazandığı haftayı puansız kapatan Galatasaray'da, taraftarlardan protesto sesleri yükseldi.

Galatasaray evinde havlu attı!
16px
24px
08.01.2022 18:53
ABONE OLgoogle

Süper Lig’in 20. haftasında üst sıralara tırmanmayı hedefleyen Galatasaray, sahasında düşme hattıyla arasındaki puan farkını açmaya çalışan GZT Giresunspor’u konuk etti. Nef Stadyumu’nda oynanan ligin ikinci yarısının ilk maçını Giresunspor 1-0 kazandı. Giresunspor’un tek golü Magomed Suleymanov’dan geldi.

Karşılaşmanın 11. dakikasında Ibrahima Balde’nin pasında sol kanattan atağa çıkan Serginho ceza sahası çizgisinde yerden çevirdiği topta arka direkte Suleymanov gelişine yerden sert plase vuruşunda top yan direğe çarpıp ağlarla buluştu.

Tek gollü avantajını maçın sonuna kadar korumayı başaran Giresunspor, zorlu deplasmandan üç puanla dönmeyi başardı.

Galatasaray bu sonucun ardından 27 puanda kalırken, Giresunspor puanını 25’e yükseltti.

ZİRVENİN 22 PUAN GERİSİNE DÜŞTÜ

Sakatlıklar, cezalar, corona virüsüne yakalananlar ve Afrika Kupası için milli takımlarına giden 10 oyuncudan eksik çıktığı Giresunspor karşısında Galatasaray, beklemediği bir yenilgi aldı.

Ligin ikinci yarısının ilk maçında mutlak galibiyet parolası ile çıktığı karşılaşmada bekleneni veremeyen Galatasaray, rakibine yenilerek zirvenin 22 puan gerisine düştü.

Karşılaşma boyunca pas hataları nedeniyle tempoyu yükseltemeyen, pozisyon bulmakta sıkıntı çeken Galatasaray, taraftarlarının da tepkisini çekti. Galatasaray taraftarları, maçın son dakikalarında ve maç sonrası protesto tezahüratlarında bulundu.

İlginizi ÇekebilirGalatasaray taraftarından Fatih Terim'e: Takım niye oynamıyor?

OKAN KOCUK KALESİNİ GOLE KAPADI

Kritik bir galibiyete imza atan Giresunspor’un Galatasaray’dan kiraladığı kaleci Okan Kocuk, ev sahibi ekibin girdiği iki net pozisyonda gole izin vermeyerek, galibiyette pay sahibi oldu.

Maçın 34. dakikasında sol kanattan kazanılan korneri kullanan Ömer Bayram’ın ceza alanına gönderdiği ortasında Halil Dervişoğlu’nun kafa vuruşunu son anda Okan Koçuk çelmeyi başardı. Dönen topta Balde son anda topu kornere çeldi.

Karşılaşmada 58. dakika oynanırken ise Ryan Babel’in sol kanattan ceza sahasına gönderdiği ortasında Alexandru Cicaldau arka direkte yaptığı kafa vuruşunu kaleci Okan Koçuk çeldi.

Dönen topta topu takip eden Olimpiu Morutan’ın kafa vuruşunda kaleci Okan Koçuk tekrardan başarılı oldu ve altıpasta Halil Dervişoğlu’ndan önce topu kontrol etmeyi başardı.

FATİH TERİM’DEN 7 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ligde son oynadıkları Antalyaspor maçının 11'ine göre corona virüsü testi pozitif çıkanlar, sakatlıklar ve cezalılardan dolayı 7 değişiklik yaptı.

Fatih Terim; Oğulcan Çağlayan, Marcao, Patrick van Aanholt, Aytaç Kara, Sofiane Feghouli, Kerem Aktürkoğlu ve Mustafa Muhammed'in yerine Boey, Işık Kaan, Ömer, Cicaldau, Emre Kılınç, Morutan ve Babel görev verdi.

GALATASARAY’DA 10 EKSİK

Galatasaray, Giresunspor karşısına 10 eksik futbolcuyla çıktı. Sarı-kırmızılılarda corona virüsü izolasyon süreci devam eden Taylan Antalyalı, Patrick van Aanholt, Alpaslan Öztürk ve Fatih Öztürk, milli takım kamplarında bulunan Sofiane Feghouli ve Mustafa Muhammed, sakatlıkları olan Fernando Muslera ve Mbaye Diagne ile sarı kart cezaları bulunan Kerem Aktürkoğlu ile Marcao mücadelede forma giyemedi.

Takımda ayrıca Yardımcı Antrenör Selçuk İnan ile Futbol A Takım Maç Analiz Sorumlusu Cihan Ünal’ın da corona virüsü test sonuçları pozitif çıkmıştı.

SACHA BOEY DÖNDÜ

Galatasaray'ın Fransız futbolcusu Boey sakatlığını atlattı ve Giresunspor maçıyla formasına kavuştu.

Süper Lig'in 3. haftasından sonra verilen milli arada antrenmanda sakatlanan Boey, daha sonra oynanan 23 resmi karşılaşmanın 22'sini sakatlığından dolayı kaçırdı. 21 yaşındaki futbolcu, 30 Eylül'de deplasmandaki Marsilya müsabakasına 11'de başlamış, 65. dakikada sakatlığının nüksetmesinden dolayı kenara gelmişti.

ARDA TURAN 142 GÜN SONRA KADRODA

UEFA Avrupa Ligi elemelerinde Randers ile deplasmanda oynanan karşılaşmada sakatlanan Galatasaray'ın kaptanı Arda Turan sakatlığının ardından Giresunspor mücadelesiyle 142 gün sonra 21 kişilik kadroda yer aldı.

Arda Turan, maçın 62. dakikasında Halil Dervişoğlu’nun yerine oyuna dahil oldu.

IŞIK KAAN İLK KEZ SÜPER LİG MAÇINDA 11’DE

Galatasaray'da defansta Marcao, Luyindama ve Alpaslan Öztürk'ün yokluğunda Victor Nelsson'un partneri genç futbolcu Işık Kaan Arslan oldu. 20 yaşındaki futbolcu kariyerindeki ilk Süper Lig maçına 11'de başladı. Sarı-kırmızılıların altyapısından yetişen Arslan, bu sezon daha önce Denizlispor ile oynanan Ziraat Türkiye Kupası karşılaşmasında görev almıştı.

Karşılaşmada sakatlanan Işık Kaan, 18. dakikada yerini Christian Luyindama’ya bıraktı.

OKAN KOCUK’A DESTEK

Galatasaray taraftarları, Giresunspor’da kiralık olarak forma giyen kalecileri Okan Kocuk’u unutmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, mücadele öncesi ısınmak için sahaya çıkan Okan’a adıyla tezahüratta bulundu. Seremoni sonrasında da Okan’ı tribüne çağırdı.

Öte yandan iki takımın futbolcuları seremoniye üzerinde, ‘Kendi aşımız, kendi gücümüz TURKOVAC’ yazılı pankartla çıktı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde