Galatasaray'dan TFF'ye Fenerbahçe itirazı!

Galatasaray'dan TFF'ye Fenerbahçe itirazı!

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için TFF'ye başvurduklarını açıkladı.

Galatasaray'dan TFF'ye Fenerbahçe itirazı!
16px
24px
25.03.2021 15:40
ABONE OLgoogle

Süper Lig'de şampiyonluk yarışını sürdüren Galatasaray, Fenerbahçe'nin geçtiğimiz günlerde "1959 öncesinde kazanılan şampiyonluklar" için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı başvurunun reddedilmesi için TFF'ye başvuruda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz GSTV canlı yayınında sarı-kırmızılı takım taraftarlarının merak ettiği konular hakkında açıklamalarda bulunuyor. Cengiz, Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için TFF'ye başvuruda bulunduğunu da açıkladı.

Fenerbahçe'nin şampiyonluk sayısı iddiası

"Benim de ileride katılma ihtimalim olan bir programda yorumcunun, yargıç gibi soru içinde hüküm içeren cümlelerini kınıyoruz. Yayıncı kuruluştaki zat hem 29 şampiyonluğu söyledi sonra da inşallah olumlu değerlendirirsiniz dedi. Soru sorumluktan çıktı, karar verdin. Ey yorumcu! Sen kimsin? Senin oradaki görevin soru sormak. Amaç yine gündem değiştirmek. Yenilir yenilmez Fenerbahçe gündem değiştiriyor. Galatasaray'da bunlar yapılsa beni ipe çekerler, sokakta yürüyemem. Bizimkilerin gündemini hemen değiştiremezsiniz."

Galatasaray'dan talebin reddi için TFF'ye başvuru

"Fenerbahçe'nin 28 şampiyonluk talebinin reddedilmesi için TFF'ye başvuruda bulunduk. Hukukçularla da tarihçilerle de görüştük. 6 sayfaya zor indirdik. Haklı olan bir şeyi savunmak çok zor. Tahkim reddetmiş, TBMM reddetmiş. Daha neye uğraşıyorsunuz? Yeni delil de yok. Devamlı bunu kaşıyorlar. Beşiktaş'ın da 20 şampiyonluğunu tanıyoruz diyorlar. Tanımak bir devlete, cumhuriyete aittir. Sen kimsin! Şecaati arz ediyor, şecaat arz ederken sirkatini söylüyorlar. Hırsızsınız demiyorum ama yanlış yapıyorlar. Yarın bu gelişir 1959'dan öncesi olabilir. Öncesinde Siyah Çoraplılar vardı, İngiliz kulüpleri olabilir. Onlar da hak iddia edebilirler."

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde