Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal edildi

Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal edildi

Galatasaray'da genel kurulun iptaline ilişkin açılan davada, ihtiyati tedbir kararı verildi. Bu karar sonrası 30 Nisan'da başkanlık seçimi yapılamayacak.

Galatasaray'da başkanlık seçimi iptal edildi
16px
24px
19.04.2022 11:26
ABONE OLgoogle

Galatasaray'da 26 Mart'ta düzenlenen genel kurulda başkan Burak Elmas ve ekibi idari yönden ibra edilmemişti. Sonrasında genel kurulun iptaline ilişkin kulüp üyesi Fırat Develioğlu dava açmıştı.

10. Asliye Hukuk Mahkemesi, genel kurulun iptaline ilişkin açılan davada ihtiyati tedbir kararı verildi. Bu kararın ardından 30 Nisan'da başkanlık seçimi yapılamayacak. Galatasaray'da seçimin gerçekleşebilmesi için başkan Burak Elmas'ın istifa etmesi gerekecek.

Alınan karar, sarı-kırmızılı kulübe resmi olarak da iletildi.

Konu ile ilgili olağanüstü toplanma kararı alan sarı-kırmızılı yönetim, Nef Stadı'nda toplantı gerçekleştirecek.

Kararı inceleyecek olan Burak Elmas yönetimi, yol haritası belirleyecek.

İstifa kararı alınması halinde, seçimin Haziran ayında olması bekleniyor.

Burak Elmas, başkan adaylarını acil toplantıya çağırdı

Başkan Burak Elmas, bu haberi aldıktan sonra hemen telefonuna sarılarak, başkan adayları Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu ile divan kurulu başkanı Aykutalp Derkan'ı Nef Stadı'nda acil toplantıya çağırdı.

Sarı-kırmızılı takımın başkanı, bu toplantıda nasıl bir yol haritası izlemeleri gerektiğini görüşecek.

FIRAT DEVELİOĞLU KİMDİR?

Fırat Develioğlu, Kazakistan’ın etkili işadamlarından biridir. Galatasaray eski sicil kurulu başkanı Serdar Eder ve gazeteci Fatih Altaylı’nın Galatasaray Lisesi 113. döneminden sınıf arkadaşı olan Fırat Develioğlu, aynı zamanda başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu'nun ikinci başkanı olarak görev yapacak olan Osman Kocaman’ın da sınıf arkadaşı. Uzun yıllardır Kazakistan’da yaşayan Develioğlu, şu anda Türkiye’de mümessillik faaliyetleri yürütüyor.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde