Galatasaray'a büyük şok

Galatasaray'a büyük şok

Galatasaraylıların Aslantepe'ye kavuşmaları biraz zor gibi görünüyor. İşte nedeni..

Galatasaray'a büyük şok
16px
24px
19.03.2008 08:41
ABONE OLgoogle

Temeli atıldı, 2009 Kasım'ında bitecek dendi ama gelişmeler Galatasaray'ın yeni stadına öyle kolay kolay kavuşamayacağını net olarak ortaya koyuyor. Adnan Polat bile “40 gün geciktik” diyor ama 2010 Mayıs'ına gün veriyor!

Hafta sonunda yeni başkanını seçecek olan G.Saray'da Aslantepe sancısı yaşanıyor. 13 Aralık'ta devlet töreni ile temeli atılan ve 720 gün içinde tamamlanacağı açıklanan yeni statta hafriyat çalışmalarının giderek yavaşlaması hatta durma noktasına gelmesi "Seyrantepe'de neler oluyor?" sorusunun yüksek sesle tartışılmasına yol açıyor. Stadın 2010 Mayıs'ına kalacağı ortada, yeni sürprizlerin yaşanması halinde bu sürenin daha da uzamasından korkuluyor.

TEK GÜVENCE TOKİ

İnşaat yetkilileri bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor ve sorulara yanıt vermiyor. Yönetim de bazı sorunlar olduğunu kabul ediyor ancak bunların kısa sürede aşılacağına inanıyor. Sarı-Kırmızılı yöneticilerin bu konudaki en büyük güvencesi ise sorumluluğu TOKİ'nin üstlenmiş olması. TOKİ'nin ciddi kuruluş olduğunu belirten yöneticiler, "Neticede bizim yasal bir yükümlülüğümüz yok. Gençlik Spor Müdürlüğü ve TOKİ devlet kuruluşları. Sorunları da kendi aralarında hallederler" diyorlar.

DAVALAR

Bu arada gerek Mimarlar Odası'nın inşaatın durdurulması için dava açması gerekse Danıştay 10. Dairesi'nin, Özelbirliği Konut Yapı Kooperatifi'nin açtığı davanın yeniden görülmesine karar vermesi, inşaatın yavaşlamasındaki ana etkenler olarak gösteriliyor. Kapalı kapılar ardında ise projenin çıkmaza girdiği yüksek sesle tartışılmaya başlandı. Kulislerde, Başkan Özhan Canaydın'ın da devam etmeme kararında yaşanan bu gelişmelerin etken olduğu konuşuluyor. Canaydın'ın daha fazla eleştiri konusu olmamak için bayrağı şimdilik devretme kararı aldığı öne sürülüyor.

40 GÜN GECİKTİK

En güçlü aday Adnan Polat da projede programın gerisinde kaldıklarını gizlemiyor. Polat'a göre bu gecikmenin nedeni açılan davalar değil, hafriyat sırasında yerin 30 metre altında beton bir tabakanın ortaya çıkması. Burada eskiden bir fabrikanın bulunduğunun belirlendiğini belirten Polat, "Onun kalıntıları inşaatı yavaşlattı. 40 gün gerideyiz. Ama bu planımızı aksatmaz. Farz edelim ki stat 2010 Şubat'ında bitti. Ara dönemde bu stada geçmeyeceğiz. 2010 Mayıs'ında biter diye düşünüyorum, daha sonra da bize yakışır bir açılış yapacağız" diyor.

ASIL FARK 7 AY

Projenin 2009 Kasım'ında bitmesi gerektiğini belirtenler, "Adnan Polat 40 gün gecikme var diyor, sonrasında 2010 Mayıs'ından söz ediyor. Fark 7 ay. Normal şartlarda 2009 Mayıs'ında G.Saray'ın Sami Yen'i bırakması gerekiyor. Bir yıl ne yapılacak? Mayıs ayında İnönü Stadı'nda revizyona gidecek Beşiktaş bile 1 yılda operasyonu tamamlayacak" eleştirisinde birleştiler.
 
Bugün
 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde