Galatasaray: Tüm tartışmalı pozisyonların kaydının açıklanmasını istiyoruz

Galatasaray: Tüm tartışmalı pozisyonların kaydının açıklanmasını istiyoruz

Galatasaray Kulübü, Süper Lig'in 15. haftasında yapılan Gaziantep FK-Beşiktaş müsabakası ve 16. haftasında oynanan Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçındaki hakem hatalarıyla nedeniyle alınan kararların memnuniyetle karşılandığını duyurdu.

Galatasaray: Tüm tartışmalı pozisyonların kaydının açıklanmasını istiyoruz
16px
24px
03.01.2023 20:32
ABONE OLgoogle

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından açıklanan VAR kayıtları sonrası Galatasaray'dan yapılan açıklamada, "Tüm tartışmalı pozisyonların kaydının açıklanmasını istiyoruz. 'Bir kulüp için ayrıcalık değil, herkes için adalet' arayışımızın hiç durmadan devam edeceğini ve sonuna kadar bu mücadelenin arkasında duracağımızı belirtmek isteriz" ifadelerine yer verildi. 

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonunun 'şeffaflık ilkesi' gereği, Demir Grup Sivasspor-Galatasaray ve Gaziantep FK-Beşiktaş maçlarındaki iki pozisyona ilişkin VAR kayıtlarını kamuoyu ile paylaşmasını ve bu maçlarda görev alan hakemler ile ilgili değerlendirmelerini büyük bir memnuniyetle karşıladık. Bunu önemli bir adım olarak görmekle birlikte Türk futbolunda adaleti sağlamak adına yolun başında olduğumuzu düşünüyoruz" denildi.

Açıklamada, Sivasspor maçındaki tüm tartışmalı tüm pozisyonların VAR kayıtlarının açıklanmasının istendiği vurgulanarak, şu görüşler aktarıldı:

"Oynadığımız maça dair sadece bir pozisyonun VAR kaydının değil; başta futbolcumuz Victor Nelsson'un rakip ceza sahası içerisinde düşürüldüğü pozisyon olmak üzere tüm tartışmalı pozisyonların kaydının açıklanmasını istiyoruz. Bu şekilde yaşananların sonuca etkisini daha net bir şekilde herkesin görebileceğine inanıyoruz. Türkiye Futbol Federasyonunun bu tutumunu sadece Galatasaray'a değil diğer 18 kulübe de ayırt etmeden uygulayacağına dair inançla bu sezon oynanan ve oynanacak olan tüm maçların VAR kayıtlarının da kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz. İnanıyoruz ki sadece Galatasaray-Corendon Alanyaspor maçının VAR kayıtlarının açıklanması bile maçı yöneten hakemle ilgili tartışmaların sonlanmasını sağlayacak, bu hafta ve bundan sonra oynanacak karşılaşmalar için adalet arayışımıza ışık tutacaktır."

Atılan adım dolayısıyla TFF'ye teşekkür de edilen açıklamada, "Bir kulüp için ayrıcalık değil, herkes için adalet arayışımızın hiç durmadan devam edeceğini ve sonuna kadar bu mücadelenin arkasında duracağımızı belirtmek isteri." ifadeleri kullanıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde