Galatasaray, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yendi; liderlik koltuğuna oturdu!

Galatasaray, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yendi; liderlik koltuğuna oturdu!

Fenerbahçe ile Galatasaray, Süper Lig'in 24. haftasında karşı karşıya geldi. Galatasaray, Mohammed'in golüyle Fenerbahçe'yi 1-0 yendi.

Galatasaray, Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yendi; liderlik koltuğuna oturdu!
16px
24px
06.02.2021 18:06
ABONE OLgoogle

Süper Lig’in 24. haftasında iki ezeli rakip Fenerbahçe ve Galatasaray, Kadıköy’de karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılı ekip, 54. dakikada Mostafa Mohamed'in attığı golle deplasmanda 1-0 kazandı ve averajla liderliğe yükseldi.

54. dakikada Galatasaray Mostafa Mohammed'in golüyle 1-0 öne geçti.

Derbinin 75'inci dakikasında Fenerbahçe'nin Ozan Tufan'la attığı gol 'VAR' kontrolü sonrası ofsayt nedeniyle iptal edildi.Karşılaşma Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

Galatasaray bu galibiyetle puanını 48'e yükseltti ve averajla liderliğe yükseldi.  Fenerbahçe 48 puanla 2. sırada yer aldı.

Galatasaray, Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı son iki karşılaşmayı kazandı. Sarı-kırmızılılar, sarı-lacivertlilere Kadıköy’de en son 20 Kasım 2016’da yenilmişti.

Süper Lig’in 24. haftasında Fenerbahçe’ye konuk olan Galatasaray sahadan 3 puanla ayrıldı.

Karşılaşmada transferi çok konuşulan Mesut Özil 63. dakikada oyuna dahil olmuştu. Mesut Özil ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Müsabakanın 63. dakikasında Mert Hakan Yandaş’ın yerine dahil olan Özil, Galatasaray derbisinde 27 dakika forma giydi.

1 MİLYAR 662 MİLYON TL'LİK DERBİ

Fenerbahçe – Galatasaray derbisi öncesinde kadro değerlerine bakıldığı zaman sarı-kırmızılıların önde olduğu görülüyor. Futbolun piyasa değerlerini ölçen Transfermarkt'ın verilerine göre sarı-kırmızılılar, 101 milyon 650 bin Euro’luk toplam kadro değeri ile ligde ilk sırada yer alıyor. Sarı-lacivertlilerin kadrosundaki futbolcuların değeri ise 93 milyon Euro ve ligde ikinci sırada bulunuyor.

Merkez Bankası’nın günlük kuruna göre iki takımın toplam değerinin Türk Lirası karşılığı da yaklaşık olarak 1 milyar 662 milyon TL…

MESUT ÖZİL’İN İLK DERBİSİ

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde, sarı-lacivertlilerin dünyaca ünlü futbolcusu Mesut Özil, ilk kez derbi mücadelesinde sahada alıyor. Özil, geçtiğimiz hafta oynanan Hatayspor mücadelesinde 13 dakika forma giymiş ve form olarak hazır bir görüntü çizmişti.

Mesut Özil daha önce Werder Bremen, Real Madrid ve Arsenal formalarıyla kariyerinde birçok derbi heyecanı yaşamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde