Galatasaray Barcelona’ya yenildi, Avrupa’ya veda etti

Galatasaray Barcelona’ya yenildi, Avrupa’ya veda etti

Galatasaray, deplasmanda berabere kalarak avantajlı döndüğü Barcelona karşısında evinde oynadığı maçta öne geçmesine rağmen mağlup olarak Avrupa'ya veda etti. Temsilcimiz böylece Avrupa Ligi'nde bu sezon aldığı ilk yenilgiyle elenmiş oldu.

Galatasaray Barcelona’ya yenildi, Avrupa’ya veda etti
16px
24px
17.03.2022 23:19
ABONE OLgoogle

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Galatasaray, Nef Stadyumu’nda Barcelona’yı konuk etti. İspanya’dan 0-0 beraberlikle avantajlı dönen Galatasaray, İstanbul’da öne geçtiği maçta rakibine mağlup olarak Avrupa kupalarına veda etti.

Galatasaray’ın golünü Marcao kaydederken, Barcelona’nın golleri Pedri ve Aubameyang’dan geldi.

Bu sezon Avrupa Ligi’nde ilk mağlubiyetini alan Galatasaray, Son 16 Turu’nda elenmiş oldu. Barcelona ise çeyrek finale yükselen ekip oldu.

AVRUPA LİGİ’NDE TEK YENİLGİ

Bu sezonki Avrupa macerasına UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerinde PSV Eindhoven karşısında başlayan Galatasaray, Hollanda ekibine elendi ve yoluna UEFA Avrupa Ligi'ne devam etti.

Avrupa Ligi 3. Eleme Turu’nda St. Johnstone’nu, Play-Off’ta da Randers’ı eleyen Aslan, gruplara kaldı. Lazio, Marsilya ve Lokomotiv Moskova’nın olduğu E Grubu’ndan 3 galibiyet, 3 beraberlikle lider çıkan Galatasaray, son 32 turunu oynamayıp, direkt son 16 turuna kaldı.

Son 16 turunda Barcelona ile eşleşen Galatasaray, 0-0’ın rövanşında İstanbul’da rakibine 2-1 mağlup oldu ve Avrupa Ligi’nde aldığı ilk yenilgiyle bu sezonki Avrupa defterini kapadı.

GALATASARAY ÖNE GEÇTİ

Temsilcimiz 28. dakikada öne geçti. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Alexandru Cicaldau ortasını penaltı noktasının önüne doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Marcao uçarak kafa vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu.

Barcelona bu gole 37. dakikada karşılık verdi. Ferran Torres’in pası ile ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Pedri iki rakibini geçerek yerden vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı sol köşeden filelerle buluşturdu.

İlk yarı karşılıklı gollerle 1-1 berabere sona erdi.

İKİNCİ YARI GOLLE BAŞLADI

Karşılaşmanın ikinci yarısı adeta golle başladı. Ceza yayı gerisinde topu önünde bulan Sergio Busquets bekletmeden yerden vuruşunu yaptı. Savunmadan seken topu Inaki Pena son anda ayağı ile çıkarttı. Altıpas sol çaprazına açılan topu Pedri topu tamamlamak istedi ancak Inaki Pena tekrar çıkartmayı başardı. Sağ kale direğine doğru açılan topu savunmamız uzaklaştıramayınca Frenkie De Jong’un pası ile altıpas çizgisi gerisinde topla buluşan Pierre Aubameyang, 49. dakikada Barcelona’ı öne geçirdi.

Kalan dakikalarda iki takım da gol atmayı başaramayınca mücadele 2-1 Barcelona’nın üstünlüğü ile sona erdi.

GALATASARAY’DA 4 DEĞİŞİKLİK

Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, son oynadıkları Beşiktaş maçının 11'ine göre 4 değişiklik yaptı. Torrent, Omar, Sofiane Feghouli, Emre Kılınç ve Mustafa Muhammed'in yerine Boey, Cicaldau, Ryan Babel ve Befetimbi Gomis'e görev verdi.

Galatasaray'da Arda Turan'ın sakatlığı bulunurken, Omar Elabdellaoui de UEFA listesinde yer almıyor. Feghouli'nin de kas ağrısından dolayı kadrodan çıktığı belirtildi.

Galatasaray, Barcelona karşısına; Inaki Pena, Sacha Boey, Victor Nelsson, Marcao, Patrick van Aanholt, Taylan Antalyalı, Berkan Kutlu, Cicaldau, Ryan Babel, Kerem Aktürkoğlu ve Bafetimbi Gomis 11'i ile başladı.

Yedeklerde ise Fernando Muslera, İsmail Çipe, Alpaslan Öztürk, Mustafa Muhammed, Erick Pulgar, Ömer Bayram, Olimpiu Morutan, Işık Kaan Arslan, Barış Alper Yılmaz, Emre Kılınç ve Halil Dervişoğlu'na görev verdi.

FEGHOULI KADRODA YOK

Galatasaray’ın yıldız futbolcusu Sofiane Feghouli, Barcelona maçının kadrosunda yer almadı. Beşiktaş maçında sakatlığından dolayı devre arasında oyundan alınan Feghouli, sakatlığının tam olarak geçmemesi nedeniyle Barcelona maçının kadrosuna alınmadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Torrent, karşılaşma öncesinde yaptığı açıklamada, “Feghouli’yi kas ağrısı nedeniyle Beşiktaş maçında oyundan almak zorunda kalmıştık. Onunla konuştuk ve bu maçta oynamamasının daha iyi olacağını söyledi. Dolayısıyla böyle karar verdik” ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımda Feghouli yerine Rumen futbolcu Cicaldau ilk 11de yer aldı.

BARCELONADA 3 DEĞİŞİKLİK

Barcelona Teknik Direktörü Xavi, takımının İspanya La Liga’da oynadığı ve 4-0’lık galibiyetle ayrıldığı Osasuna müsabakasının ilk 11inde 3 değişiklik yaptı.

Xavi; UEFA listesinde bulunmayan Daniel Alves yerine Dest’e, Gavi yerine Frenkie De Jong’a, Dembele yerine ise Traore’ye ilk 11de şans tanıdı.

Barcelona, Galatasaray deplasmanında sahaya şu ilk 11le çıktı:

Ter Stegen, Dest, Pique, Garcia, Alba, Busquets, Frenkie De Jong, Pedri, Torres, Traore, Aubameyang.

KAPALI GİŞE

Galatasaray taraftarları, Barcelona maçına yoğun ilgi gösterdi. Dev maçın biletleri satışa çıktığından itibaren kısa zamanda tükendi. Mücadele için saatler öncesinde stat çevresinde toplanan taraftarlar, maç saatine yakın stada girdi. Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşma öncesinde yaptıkları tezahüratlarla takımlarını maça hazırladı.

Taraftarlar ayrıca 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla ‘Çanakkale zaferinin 107. yılında kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz’, ‘Nesilden nesile mirastır bize Çanakkale’, Hürriyetin temeli Çanakkale zaferi’, İstiklal aşkının kudretli destanı’, ‘Ebedi yurdumun ebedi zaferi’ ve ‘Geri dönmeyi düşünmediler, Mektebi Sultani şehitleri’ pankartları yer aldı.

HAGI VE POPESCU TRİBÜNDE

Galatasaray ve Barcelona’da forma giymiş olan efsane futbolcular Hagi ve Popescu, Galatasaray-Barcelona karşılaşmasını tribünden takip etti. Gheorghe Hagi ve Gheorghe Popescu, daha önce formasını giydiği iki Avrupa takımının mücadelesini birlikte izledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde