Galatasaray, Ankara'yı tek geçti

Galatasaray, Ankara'yı tek geçti

Ankaraspor - Galatasaray maçını konuk ekip Ümit Karan'ın ilk yarıda attığı tek golle 1 - 0 kazandı.

Galatasaray, Ankara'yı tek geçti
16px
24px
15.03.2008 21:08
ABONE OLgoogle
Stat: Yenikent ASAŞ

Hakemler: Yunus Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Volkan Narinç

Ankaraspor: Senecky 5, Erhan 5, Özer 4 (Dk. 68 Murat Tosun 3), Emre Aşık 6, Hamilton 5, Tayfun 4, Hürriyet 4, Adem Koçak 4 (Dk. 80 Ediz ?), Tita 5 (Dk. 80 Murat Akyüz ?), Mehmet Yılmaz 4, De Nigris 4

Galatasaray: Aykut 8, Sabri 6, Emre 6, Servet 6, Hakan Balta 5, Barış 6 (Dk. 82 Mehmet Güven ?), Mehmet Topal 7, Arda 5 (Dk. 55 Ayhan 5), Lincoln 3, Nonda 4, Ümit Karan 7 (Dk. 87 İsmail Bouzid ?)

Gol: Dk. 25 Ümit Karan (Galatasaray)

Sarı kartlar: Dk. 79 Barış (Galatasaray), Dk. 84 Ediz, Dk. 90 4 Erhan (Ankaraspor)

Turkcell Süper Lig'in 26. haftasında oynanan Ankaraspor - Galatasaray maçını konuk ekip Ümit Karan'ın ilk yarıda attığı tek golle 1 - 0 kazandı.

7. dakikada gelişen Ankaraspor atağında Özer'in sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde Mehmet Yılmaz yükselip kafayı vurdu, meşin yuvarlak kaleci Aykut'ta kaldı.

13. dakikada Emre'nin Ankarasporlu Erhan'a yaptığı faulü ceza sahası sol çaprazından ve yaklaşık 25 metreden Özer kullandı. Barajı aşan topu kaleci Aykut kontrol ederek tehlikeyi önledi.

20. dakikada gelişen Ankaraspor atağında De Nigris'in ceza sahası dışından vurduğu şutta kaleci Aykut topu iki hamlede kontrol etti.

23. dakikada Nonda, Ümit Karan'ın Ankaraspor defansının arkasına aşırdığı topla buluştu, kaleci Senecky ile karşı karşıya kaldı, vuruşunu

25. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Lincoln ve Arda'nın baskısında Ankarasporlu oyuncu topu kontrol edemeyince Barış'ın pasında Nonda ceza sahasında kaleciyle karşı karşıya kaldı, solundaki Ümit Karan'a pasını çıkardı, bu oyuncu da beklemeden yaptığı plaseyle meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 0 - 1.

35. dakikada De Nigris'in pasında Adem Koçak, ceza sahası dışından çaprazdan sert vurdu, meşin yuvarlak üstten az farkla auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı da konuk Galatasaray'ın 1 - 0 üstünlüğünde sona erdi.

49. dakikada gelişen ani Ankaraspor atağında Tita'nın pasında sol çaprazda ceza sahası içinde topla buluşan Mehmet Yılmaz'ın vuruşunu ileriye çıkan ve açıyı daraltan kaleci Aykut önce çeldi sonra da kontrol ederek tehlikeyi önledi.

60. dakikada Ayhan'ın pasında gelişen ani atakta Ümit Karan'ın Lincoln'e pasında top defanstan sekti, dönen topu Ümit Karan kaleye sert gönderdi, kaleci Senecky'nin parmaklarının ucundan seken top yan direkten oyun alanına döndü. Defans ise tehlikeyi uzaklaştırdı.

74. dakikada Ümit Karan'ın korner yarım dairesinde tutup sonra topuk hareketiyle Ayhan'a kazandırdığı topu bu oyuncu çizgi üzerinde sürüp ceza sahası içindeki Lincoln'e çıkardı, Brezilyalı ise bomboş kale yerine çok kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı yandan auta attı.

84. dakikada Ankaraspor beraberlik golünde Aykut'u geçemedi. Bu dakikada sağ çizgiden kullanılan taç atışında Murat Tosun'un vuruşunda Servet topu ayağının altından kaçırdı. Meşin yuvarlağı önünde bulan Tayfun kontrol etti sert vuruşunu kaleci Aykut uzanarak çeldi, daha sonra da kalkarak De Nigris'in önünden topu uzaklaştırdı.

Karşılaşma da Galatasaray'ın 1 - 0 üstünlüğünde sona ererken konuk ekip puanını 57'ye çıkardı. Ankaraspor ise 24 puanda kaldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde