GE Türkiye CEO'sunun oğlu Paris'te ne iş yapıyor?

GE Türkiye CEO'sunun oğlu Paris'te ne iş yapıyor?

GE Türkiye CEO'su Canan Özsoy'un oğlu Alican Özsoy, Paris'te gözde sektöre el attı.

GE Türkiye CEO'sunun oğlu Paris'te ne iş yapıyor?
16px
24px
17.10.2014 08:07
ABONE OLgoogle
GE Türkiye CEO'su Canan Özsoy'un oğlu Alican Özsoy, Paris'te açtığı restoranla Saint Germain'in jet setine et yediriyor. Restoranın ilk şubesi ise İstanbul'da açılacak

Paris'in Saint Germain bulvarında iki ortağıyla birlikte Steaking adlı restoran açan General Electric (GE) Türkiye CEO'su Canan Özsoy'un 26 yaşındaki oğlu Alican Özsoy, Fransa'nın jet-set'inin gözdesi oldu.

8 ülkeden 25 çeşit etin pişirildiği restoranda günlük 15 bin euro ciro yaptıklarını dile getiren Özsoy, "Bu konsept Paris'te yoktu. Burada açtığımız restorana Türk tipi servis anlayışını getirince bir anda ilgi odağı olduk. Sadece akşam yemeği için açığız. Haftada yaklaşık 500 kişiyi ağırlıyoruz. 25 bin euro ciro yaptığımız günler oluyor. Restoranda en pahalı et 160, en ucuz etse 24 euro" diye konuştu.

Etin yanı sıra 140 çeşit viski servis ettiklerini dile getiren Özsoy, "Puro servisimiz de var. Fransa'nın eski başkanları Jacques Chirac, Nicolas Sarkozy, Doğuş Grubu CEO'su Aclan Acar restoranımızı en sık ziyaret eden isimler.

Bunun dışında Fransa'nın ünlü aktrist ve futbolcuları da devamlı ağırlıyoruz. Kişi başı ortalama harcama oranı 82 euro. Ama bir seferde 4 bin euro bırakan masalar da var" dedi. Steaking'in ilk şubesini İstanbul'da açacaklarını dile getiren Özsoy, İstanbul'da Nişantaşı, Etiler, Bebek, Kuruçeşme ve Maslak'ta yer baktıklarını söyledi. 

Ortağı Arthur Girard'ın da ünlü bir şef olduğunu belirten Özsoy, Lozan'da turizm eğitimi aldıktan sonra İstanbul Les Ottomans'ta staj yaptığını, ardından da açtığı DJ ajansıyla farklı ülkelere DJ gönderdiğini söyledi.

Özsoy'un üç ortağından biri ise 8 milyon euro değerindeki mekânın sahibi. Okul arkadaşı da olan ortağından teklif alınca Paris'te kalma kararı alan Özsoy, "Bizde herkes İngilizce konuşuyor ve bu Paris'te olmayan bir şey. O yüzden çok sayıda turist ağırlıyoruz" diyor.
Pınar Çelik/sabah
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde