Füsun Eczacıbaşı, İspanya Kraliçesi'nden 'Uluslararası Sanata Destek Ödülü' aldı

Füsun Eczacıbaşı, İspanya Kraliçesi'nden 'Uluslararası Sanata Destek Ödülü' aldı

Bu zamana kadar sadece İspanya ve Latin Amerika olarak, iki dalda verilen ödüllere ilk kez uluslararası alan da eklenirken bu ödülün ilk sahibi Füsun Eczacıbaşı oldu

Füsun Eczacıbaşı, İspanya Kraliçesi'nden 'Uluslararası Sanata Destek Ödülü' aldı
16px
24px
23.02.2022 08:40
ABONE OLgoogle

SAHA-Çağdaş Sanatı Destekleme Girişimi Yönetim Kurulu Başkanı Füsun Eczacıbaşı’nın çalışmaları, Madrid merkezli Callia Vakfı tarafından “Uluslararası Sanata Destek Ödülü”ne değer görüldü.

İspanya Kralı 6. Felipe'nin annesi Kraliçe Sofia'nın da kuruluşundan itibaren destek verdiği ve bu yıl 7'ncisi düzenlenen Callia Vakfının sanata destek ödüllerinin töreni, Madrid'deki San Fernando Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisinde yapıldı.

Bu zamana kadar sadece İspanya ve Latin Amerika olarak, iki dalda verilen ödüllere ilk kez uluslararası alan da eklenirken bu ödülün ilk sahibi Füsun Eczacıbaşı oldu.

"Hayırseverliğe değil, dayanışmaya ve paylaşarak büyümeye inanıyoruz"

Eczacıbaşı, törende yaptığı konuşmada, "Sanatçılara eşit bir yaklaşımı benimseyen SAHA'nın piyasa baskısı altında kalmadan, özgürce çalışmalarını gerçekleştirebilecek sanatçıların talepleri doğrultusunda kurulduğunu, sektördeki kurumsal boşluğu doldurmayı hedeflediklerini" vurgulayarak "Hayırseverliğe değil, dayanışmaya ve paylaşarak büyümeye inanıyoruz." dedi.

Metropolitan Sanat Müzesi Direktörü Max Hollein, Madrid Güzel Sanatlar Kraliyet Akademisi Direktörü Tomas Marco ve Meksika Ulusal Sanat Müzesi Direktörü Carmen Gaitan gibi sanat dünyasının önemli isimlerini bünyesinde bulunduran jüri, Eczacıbaşı başkanlığındaki SAHA'nın "sanat adına dünya çapında bir dayanışma ve filantropi (sosyal fayda yaratmak için zamanını, uzmanlığını ve varlıklarını gönüllü olarak verme) modeli yarattığı için" bu ödülü aldığını duyurdu.

Kültürel, sanatsal veya bilimsel bir etkinliğe koruma ve yardım amaçlı, çıkarsız destek veren kişilere verilen ödüle, Füsun Eczacıbaşı'nın dışında, Maria Jose Jove Vakfı Başkanı Felipa Jove (İspanya ödülü) ve Jorge ile Darlene Perez çifti (Latin Amerika ödülü) layık görüldü.

43 ülkede 400'den fazla proje

2011’de kurulan ve 10. yılını kutlayan SAHA, bugüne kadar Türkiye’den 400’ün üzerinde sanatçı, küratör, yazar ve sanat inisiyatifinin projesini, 43 farklı ülkede kâr amacı gütmeyen 170 müze, bienal ve sanat kurumuyla işbirliği yaparak ve kaynak sağlayarak destekledi. 

SAHA, Covid-19 salgını döneminde olumsuz etkilenen görsel sanatlar alanındaki sanatçılara ve inisiyatiflere verdiği desteklerle de öne çıkmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde