Fuat Tosyalı: Birçok kriz gördüm, bu ekonomik türbülans

Fuat Tosyalı: Birçok kriz gördüm, bu ekonomik türbülans

ABD’nin etkili ekonomi gazetelerinden New York Times dünkü sayısında Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı ile geniş bir röportaja yer verdi.

Fuat Tosyalı: Birçok kriz gördüm, bu ekonomik türbülans
16px
24px
02.01.2019 10:17
ABONE OLgoogle

Bej deri kaplı geniş kanepeler ve cilalı siyah bir sehpa ile döşenmiş ofisinde çift kişilik yatak boyutunda bir masada röportaj veren Tosyali, Türk çeliğine uygulanan cezai tarifeler tarafından daha da kötüleşmesine rağmen Amerika Birleşik Devletleri'ne güvenini dile getirdi.

55 yaşındaki Tosyali, babasının metal işleme dükkanında okula gitmeye yetecek yaşta yardımcı olmaya başlayan “Bu benim işimdeki 51. yılım” dedi. “Birçok kriz gördüm.”

Bir sonraki telefon görüşmesinde “Ekonomik türbülans geçicidir” dedi. “Bir şirket olarak gücümüzün farkındayız. Ülkemizin ekonomik gücünü de biliyoruz. ”  Fuat Tosyalı: Türkiye kriz değil, bir türbülans yaşadı

Söyleşide Türkiye ilgili değerlendirmelere de yer verilerek şöyle denildi: “Türkiye, yakın tarihe kadar, finansal ve politik kargaşanın can sıkıcı olaylarına rağmen, ekonomik bir başarı öyküsü olarak görülüyor. Bu yüzyılın başından beri yoksulluk yarı yarıya düştü. Ekonomi, 2008 mali krizinden bu yana üçte bir oranında büyüdü.”
 
New York Times’ta yer alan söyleşide, şu ifadelere kullanıldı: 

“Türk sanayici Fuat Tosyalı, enflasyon verilerine, kurdaki oynaklığa ve Trum yönetimi tarafından uygulanan  ithalat tarifelerine rağmen üretim artırışı planlıyor. Fuat Tosyalı, yaşanan son ülkenin son krizine rağmen iyimser. “Ekonomik türbülans geçicidir” dedi. 


 
Fuat Tosyalı’nın ofisinde yer alan ve babası Şerif Tosyalı’nın 9 metrekarelik küçük soba borusu dükkanının bir fotoğrafına da gönderme yapılan söyleşide, “Tosyalı’nın ofisinde belirgin bir yer kaplayan fotoğraf, ailesinin yoksulluktan zenginliğe olan yolculuğunu hatırlatıyor” ifadelerine yer verildi.
 
Söyleşi şöyle devam etti: “Fuat Tosyalı, ‘Bir şirket olarak gücümüzün farkındayız. Ülkemizin ekonomik gücünü de biliyoruz’ dedi.  Fuat Tosyalı, önümüzdeki dönemde çelik üretiminde yeni ve büyük bir yatırım yapmayı planladıklarını da söyledi.
 
Tosyalı, yurtdışına sermaye çıkışı dedikodularıyla ilgili olarak ise Türkiye'de elde ettiğiniz parayı yurtdışına alarak gizlemek affedilmez” diye konuştu

Tosyali, diğer patronların “ayaklarını frene koyup iş gücünü kestiklerini” söyledi. “Biz tersini yapıyoruz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde