Fransa’dan Nissan’ın eski CEO'su Carlos Ghosn için tutuklama emri

Fransa’dan Nissan’ın eski CEO'su Carlos Ghosn için tutuklama emri

Fransız savcılar, ev hapsinde tutulduğu Japonya’dan kaçarak Lübnan’a giden Nissan Motor eski Başkanı Carlos Ghosn için uluslararası tutuklama emri çıkardı.

Fransa’dan Nissan’ın eski CEO'su Carlos Ghosn için tutuklama emri
16px
24px
22.04.2022 11:20
ABONE OLgoogle

Finansal usulsüzlük iddiaları nedeniyle ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan kaçarak Lübnan'a giden Nissan Motor eski Başkanı Carlos Ghosn hakkında yürütülen adli süreçte yeni bir gelişme yaşandı.

Fransız savcılar, bir dönem Nissan-Mitsubishi ortaklığının da başında bulunan Ghosn ve 4 kişi hakkında, zimmete para geçirme suçlamasıyla uluslararası yakalama kararı çıkardı. Japonya'dan müzik kutusunda kaçan Carlos Ghosn neden kaçmış?

Söz konusu 4 kişinin ise Ghosn'un paravan olarak kullandığı iddia edilen ve Umman'da bir araç distribütörü olan milyarder Suhail Bahwan ve iki oğlu ile distribütör şirketin eski genel müdürü olduğu öğrenildi.  Nissan'dan Carlos Ghosn'a 90 milyon dolarlık tazminat davası

Japonya'da hakkında yürütülen maddi usulsüzlük soruşturması dahilinde 108 gün tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Ghosn, daha sonra “ağırlaştırılmış güven ihlali” ve “gelirini eksik bildirme” suçlamaları nedeniyle ev hapsine alınmıştı.

Japonya'dan firar eden Ghosn, Lübnan'a kaçarak dünya kamuoyunun gündemine oturmuştu. Hakkındaki iddiaları reddederek tutukluluğunu politik bir hamle olarak niteleyen Ghosn, asıl amacın kendisini inşa ettiği küresel ittifakın dışında bırakmak olduğunu savunmuştu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde