Ford'dan elektrikli kamyona bir zam daha

Ford'dan elektrikli kamyona bir zam daha

Otomobil firması Ford, elektrikli kamyon F-150 Lightning'e bir zam daha yapıldığını duyurdu. Elektrikli otomobilin fiyatı bu zamla birlikte 59 bin 974 dolar oldu.

Ford'dan elektrikli kamyona bir zam daha
16px
24px
30.03.2023 22:48
ABONE OLgoogle

ABD’li otomobil üreticisi Ford, son zamanlarda ortaya çıkan şirket içi yüksek maliyetleri dizginlemek için, elektrikli kamyoneti F-150 Lightning’in fiyatını yükseltti. Söz konusu zamın ardından Ford’un hisseleri %2 arttı.

Bu zam ile birlikte F-150 kamyonunun nakliye ve vergiler hariç geçen yıl piyasaya sürüldüğündeki başlangıç fiyatından bu yana yaklaşık %50 artarak 59 bin 974 dolara ulaştı.

Ford, söz konusu araçtaki pil hücresi üretim hatası nedeniyle 18 elektrikli kamyonunu piyasadan geri çekmişti. Araçların geri çağrılmasının ardından bu ay başında F-150'in üretimlerine yeniden başlandı.

Ford'un zammı, elektrikli otomobil üreticisi Tesla Inc'in bu yıl fiyatları sert bir şekilde düşürerek bir fiyat savaşı başlatmasının ardından geldi.

patronlardunyasi.com

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde