Foça'dan sonra sırada Dikili var! İşte satış fiyatı

Foça'dan sonra sırada Dikili var! İşte satış fiyatı

Kamu kurum ve kuruluşlarının İzmir'deki arazi satışları giderek artıyor.

Foça'dan sonra sırada Dikili var! İşte satış fiyatı
16px
24px
29.06.2021 05:15
ABONE OLgoogle

Tatil cenneti Dikili Çandarlı'daki 'konut imarlı' iki arsa, toplam 14 milyon 40 bin TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı.

İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Özelleştirme İdaresi, Milli Emlak, TOKİ ve iştiraki olan Emlak Konut gibi kurum ve kuruluşların gerçekleştirdiği arazi satışlarına İller Bankası da dahil oldu. Foça Tatil Köyü kime, kaç milyona satıldı?

İl özel idareleri ile belediyelere fon ve kredi sağlayan İller Bankası, İzmir'in Dikili İlçesi'ne bağlı Çandarlı Mahallesi'ndeki konut imarlı yaklaşık 14 dönümlük iki araziyi satışa sundu.

Toplam 5 bin 901 metrekare büyüklüğündeki arazi için 5 milyon 900 bin TL, bitişiğindeki 8 bin 133 metrekarelik arazi için ise 8 milyon 140 bin TL muhammen bedel belirlendi.

'Konut imarlı' olan ve denize oldukça yakın bir konumda bulunan iki arazinin ihalesinin açık artırma usulü ile yapılacağı belirtildi.

Ayrıca yüzde 30'u peşin olmak üzere 36 ay vadeli olarak da satış yapılabileceği açıklandı.

Yerli ve yabancı firmalara da açık olacağı duyurulan ihale, 6 Temmuz'da yapılacak.

Geçtiğimiz günlerde de Türkiye'nin ilk modern tatil köyü olarak bilinen ve 1967'de İzmir'in Foça ilçesinde kurulan "Foça Tatil Köyü" Bahreyn'den "BKG Ortak Girişim" adlı gruba 131 milyon TL bedelle satılmıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde