Fiyatlar arttı, pansiyonlar evlere dönüştü!

Fiyatlar arttı, pansiyonlar evlere dönüştü!

Koronavirüs sonrasında büyükşehirlerin kalabalığından uzakta kalmak isteyenler yazlıklarına yerleşirken, yazlık almak isteyenlerin talebiyle fiyatlar son bir yılda uçuşa geçti.

Fiyatlar arttı, pansiyonlar evlere dönüştü!
16px
24px
16.06.2021 08:14
ABONE OLgoogle

Yazlık fiyatlarında yüzde 100'e varan oranda artışlar oldu. Yaz aylarının gelmesiyle kiralık ev talebi de artınca sezonluk kiralama fiyatları milyon liraları buldu. Bölgede ev bulmak zorlaşınca yatırımcılar için yeni bir trend başladı. İşlevini yitirmiş, eski, küçük otellerle apart, pansiyonlar yıkılıp lüks konutlara çevrilmeye başlandı.

PAZARLIKLAR SÜRÜYOR

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Bodrum Temsilciliği Başkanı Sevil Ece Gümüş Kapar, vatandaştan gelen yoğun talep nedeniyle bölgede eski olan otellerin lüks rezidanslara dönüştüğünü söyledi.

Kapar, özellikle Bodrum Bitez ve Gümbet arasında yer alan Asarlık Koyu'nda birkaç otelin bu şekilde konutlara dönüştüğünün bilgisini verdi. Şu anda bir butik otelin de pazarlık aşamasında olduğunu belirten Kapar, "Ortakent'te, Marina'da otelleri eve dönüştürenler oldu. Son dönemde 7-8 tane bu şekilde değişti. Kiralık ev talebi yoğun olduğu için villa yerine daire ve rezidans şeklinde küçük projeler yapıldı" dedi.

Otelden dönüşen projelerde fiyatların 550-600 bin eurodan başladığını aktaran Kapar, bölgede yaşamın başladığı lüks bir konut projesinin de otelden dönüştüğü bilgisini paylaştı.

PANSİYONLAR YAZLIK OLDU

Antalya'nın tatil bölgelerinden Kaş ve Kalkan'a talep artınca bölgede çok sayıda inşaat yapılmaya başlandı. İşlevsiz otellerin dönüşümü bu bölgede de görülüyor. Bölgede emlakçılık yapan Özcan Yılmaz, şunları söyledi: "Kaş ve Kalkan çevresindeki lüks villalara adeta talep patlaması yaşandı. Lüks villaların haftalık kirası 15 bin ila 50 bin TL arasına geldi. Eski pansiyon sahipleri de buraları villalara dönüştürmeye başladı."

TADILATA GİTTİLER

MARMARIS Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, "Marmaris'in üç tarafı orman bir tarafı deniz, yeni arsa üretilemediğinden yoğun talepler fiyatları çok yükseltti. Pandemiyle iş yapamayan, masraflarını karşılayamayan küçük çapta konaklama hizmeti veren işletmeler de yeni oluşan talebe cevap vermeye yöneldi, dairelere, lüks konutlara dönüşmeye başladı.

Hatta bazı küçük oteller mevcut yapısında tadilata giderek aylık kiralık konut tipine döndü. Küçük çaptaki 300'e yakın apart ve otelin yarısı lüks daire oldu.

Bugün apart otellerden çevrilen 1+1 daireler 500 bin, 2+1 ve 3+1 özelliklerine göre 1 milyon ile 1 milyon 750 bin lira civarında değişiyor" diye konuştu.

Seda Tabak/Sabah

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde