Fitili Yiğit Bulut’un ‘Twitter operasyonu’ mu ateşledi?

Fitili Yiğit Bulut’un ‘Twitter operasyonu’ mu ateşledi?

‘İktidar medyası’ndaki kavganın fitilini Yiğit Bulut’un ‘Twitter operasyonu’ mu ateşledi? İşte Star'da yaşananların perde arkası...

Fitili Yiğit Bulut’un ‘Twitter operasyonu’ mu ateşledi?
16px
24px
25.11.2014 12:55
ABONE OLgoogle
Star Medya Grubu’nun ‘eski’ CEO’su Mustafa Karaalioğlu’nun, Star gazetesi yazarları Yiğit Bulut ve Cemil Ertem’in ‘Twitter operasyonu’na maruz kaldığı iddiası ortaya atıldıktan sadece birkaç gün sonra görevden alınması dikkat çekti.

Gazeteci Ömer Adıyaman, geçtiğimiz hafta Twitter hesabı üzerinden paylaştığı mesajlarda, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘başdanışmanı’ Yiğit Bulut’un Mustafa Karaalioğlu hakkında haber yapılması yönünde talimat verdiğini öne sürmüş ve bununla ilgili mesajların görüntülerini yayınlamıştı.

Yiğit Bulut’a ait olduğu öne sürülen söz konusu yazışmalarda, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ve Karaalioğlu hakkında haber yapılması yönünde talimat veriliyordu.

Adıyaman, bu iddiayı yalanlayan isimlerden Star yazarı Cemil Ertem’in de ‘operasyon’a dahil olduğunu iddia etmiş ve buna ilişkin ekran görüntülerini de paylaşmıştı.

‘Karaalioğlu troll çıktı’ haberinden sonra önce Ertem kovuldu

4 Ağustos tarihli Taraf gazetesinde, ‘Karaalioğlu troll çıktı’ başlığıyla çıkan, Karaalioğlu’nun Twitter’da ‘Gizli Arşiv‘ adlı hesabı yönettiğine ilişkin haberin de Bulut ve Ertem tarafından yaptırıldığı iddialarının ortaya saçılmasının ardından Cemil Ertem’in Star’daki yazılarına son verilmişti.

Cemil Ertem bu duruma tepkisini, “Medya içindeki hırsızlara, mülk düşkünlerine, kendi patronunu soyanlara karşı çıkın, acayip günlerde masa altına saklananları bilin” mesajıyla göstermişti.

Ertem’in gazeteyle ilişiğinin kesilmesi kararını veren Karaalioğlu kısa bir süre sonra aynı akıbete uğradı ve görevinden alındı.

Gizli Arşiv: Bulut’un ‘Siber Tim’i bize bilgi aktardı

Karaalioğlu’nun yönettiği iddia edilen ‘Gizli Arşiv’ hesabından dün yapılan ‘zorunlu açıklama’da ise “Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, GİZLİ ARŞİV ile ilgili sağda solda hoş olmayan açıklamalar yapmakta. Bizi ÇETE ile ilişkilendirmişti” denildi.

Bulut’un sosyal medyada oluşturduğu ‘Siber Tim’in, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Mustafa Karaalioğlu ve birçok vekil hakkında kendilerine bilgi aktardığını iddia eden ‘Gizli Arşiv’, bu timde yer aldığını öne sürdüğü iki hesabı da ‘deşifre etti’.

Diken.com.tr
E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde