Fırat Kaya isimli adam, eşcinsel bir genci dövüp görüntülerini paylaştı: Sosyal medyada #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası

Fırat Kaya isimli adam, eşcinsel bir genci dövüp görüntülerini paylaştı: Sosyal medyada #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası

Sosyal medyada Fırat Delikanlı ismini kullanan Fırat Kaya'nın eşcinsel bir genci dövüp paylaştığı görüntü sosyal medyayı ayağa kaldırdı. İşitme engelli bir genci ve kız arkadaşını da dövdüğü görüntüleri paylaşan Kaya için #FıratDelikanlıTutuklansın etiketiyle 90 binden fazla tweet atıldı.

Fırat Kaya isimli adam, eşcinsel bir genci dövüp görüntülerini paylaştı: Sosyal medyada #FıratDelikanlıTutuklansın kampanyası
16px
24px
25.03.2021 10:15
ABONE OLgoogle

Aydın'da yaşayan ve sosyal medyada Fırat Delikanlı ismini kullanan Fırat Kaya, eşcinsel olduğu gerekçesiyle E.E.’yi feci şekilde dövdü. Aldığı darbelerle kanlar içinde kalan E.E.’nin fotoğraflarını çeken Kaya  bu görüntüleri de sosyal medya hesabından paylaştı.

Sosyal medyada infial yaratan bu görüntünün ardından on binlerce kullanıcı #FıratDelikanlıTutuklansın etiketiyle paylaşım yaptı.

Kaya’nın görüntülerinin gündeme gelmesinin ardından geçmişte de benzer eylemler gerçekleştirdiği ortaya çıktı. İşitme engelli bir genci döverken çekilen bir videosu paylaşılan Kaya’nın birlikte olduğu ve işitme engelli olduğu öğrenilen bir kadına da şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

150 TL'LİK SATIŞ YAPTIM  HAKKIMI VERMEDİ

Yüzde 50 engelli Engin E.nin olaydan sonra şikayetçi olduğu ortaya çıkarken, Fırak Kaya, kayıplara karıştı. Polisin her yerde aradığı Fırat Kaya’dan şikayetçi olan E.E. ise ifadesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

* Aydın’da yaşıyorum. Benim gibi işitme engelli olan Fırat’ı da Aydın’dan tanıyorum. 22 Mart günü beni cep telefonumdan aradı. İzmit’e gelmemi hediyelik eşya işi olduğunu belirtti. Ben de işsiz olduğum için kabul ettim.

* İzmit Otogarı’na geldiğimde iki kişi yanıma geldi. Fırat’ın kendilerini gönderdiğini söylediler, tramvaya binerek bir kafeye gittik. Burada Fırat bekliyordu. Oturduk sohbet ettik.

* Sonra hediyelik eşyaları bana verdi. Ben de hemen kafe önünde satışı gerçekleştirdim. 150 lira kazandım. Fırat’la anlaşmamız yarı yarıya olacaktı.

* Sonra Fırat’ın yanında bulunan aynı zamanda işitme engelli olan 4 kişiyle birlikte araçla dağ evine gittik. Toplam 6 kişiydik. Alkol aldık. Sonra ben kazancım olan yarı parayı Fırat’tan istedim. Fırat’ın yanında bulunan kişi vermiyoruz dedi. Sonra küfür etmeye başladı.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARIMI GÖSTERDİ

Bu sırada araya giren Fırat Kaya’nın kendisine yaklaşık 5 yıl önce sosyal medyada çıkan çıplak fotoğraflarını gösterdiğini söyleyen E.E., ifadesini şöyle sürdürdü:

‘Sen ne yapmaya çalışıyorsun’ dedi. Ben de Fırat’a ‘kıskanıyor musun, benim kardeşim misin bana karışıyorsun’ dedim. Bu sırada orada bulunanlardan biri arkamdan kafama bir şeyle vurdu.

Daha sonra hepsi bana vurmaya başladı. Hatta biri kemer çıkarıp, onla da vurmaya başladı. Kanlar içerisinde kaldım. O an fotoğraflarımı çektiler.

Sonra araca bindirip otogarda indirdiler. Ancak param yoktu. Aydın’a dönemiyordum. Güvenlikçilere giderek durumu anlattım. Onlarda ambulans çağırdılar. Hastaneye götürüldüm. Sonra da polisler geldi. Diğerlerinin adlarını bilmiyorum ama Fırat Kaya’dan şikayetçiyim

Öte yandan Fırat K.’nin poliste yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğu öğrenildi.

BAŞSAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Fırat Kaya’nın poliste yaralama, tehdit, gasp, dolandırıcılık ve cinsel istismar gibi suçlardan 30 kaydı olduğu öğrenildi. Fırat Kaya hakkında Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı Adam öldürmeye teşebbüs ve Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından soruşturma başlattı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Fırat Kaya’yı yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Fırat Kaya’yı yakalayarak gözaltına aldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde