Fevzi Şahin ve Yusuf Teker manipülasyon masasında buluştu

Fevzi Şahin ve Yusuf Teker manipülasyon masasında buluştu

Borsada yaptığı manipülasyonlar nedeniyle hapis cezası alan Fevzi Şahin ve aynı şekilde piyasa dolandırıcılığından hüküm yiyen Yusuf Teker yeni operasyon için buluştu.

Fevzi Şahin ve Yusuf Teker manipülasyon masasında buluştu
16px
24px
22.03.2022 16:52
ABONE OLgoogle

Piyasa dolandırıcılığı (manipülasyon) suçundan hapis cezasına çarptırılan iki manipülatör Yusuf Teker ve Fevzi Şahin yeni manipülasyon hazırlığı için bir araya geldi. İsmi Ral Yatırım Holding ile anılan Fevzi Şahin, manipülasyon suçundan hapse girmiş bir borsacı. Aynı şekilde Yusuf Teker de manipülasyondan suçundan hapse girmiş isim. Ayrıca devam eden davalar mevcut.

Fevzi Şahin, Bisaş Tekstil bugünkü ismi Ral Yatırım Holding hisselerinde gerçekleştirdikleri manipülasyondan hapis cezası aldı. İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen manipülasyon davasında, Fevzi Şahin, Mecnur Çolak, Mehmet Zeki Erdem, Ali Ferda İlker, Eyüp Koca, Hasan Hayri Şengül, İbrahim Güven, Ahmet Yıldırım, Hasan Ütebay ve Mustafa Reşit Güçerdem hakim karşısına çıktı. Mahkeme bu isimlerin 6362 Sayılı Sermeye Piyasası Kanunu’nun 107/1. Maddesi gereğince 2 yıl 6 ay hapis ve 6000 gün idari para cezasıyla cezalandırılmasına hükmetti. 

Daha önce hakkında piyasa dolandırıcılığı (manipülasyon) cezası olan Yusuf Teker, Bilici Yatırım Sanayi, Baysan Trafo, Denge Yatırım Holding ve Hitit Holding hisselerinde operasyon yaparken yakalandı. İstanbul 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen 2017/576 dosya numaralı davada Yusuf Teker, bir dosyadan 1 yıl 8 ay diğerinden ise 4 yıl 4 ay hapis cezası aldı. Ayrıca Teker’e, 150 bin liralık adli para cezası verildi.

Geçmişte sık sık birlikte manipülasyon yapan ancak bir süredir görüşmeyen Şahin ve Teker yeni operasyon için bir araya gelmiş.

FEVZİ ŞAHİN ACADEMIA EĞİTİM KURUMLARI ANONİM ŞİRKETİNİN ORTAĞI

Fevzi Şahin’in hapis cezası almasına neden olan Bisaş Tekstil’in ismi Ral Yatırım Holding olarak değiştirildi. Bu hissede yaptığı işlemlerde mahkeme kararıyla manipülasyon (piyasa dolandırıcılığı) suçu tespit edilen Fevzi Şahin’in, Yatırım Holding’in gizli ortakları arasında olduğu öne sürülüyor. Ral Yatırım Holding’in ortaklarının hissedar olduğu Academia Eğitim Kurumları Anonim Şirketi’nin ortaklarından birisi de iddiaya göre Fevzi Şahin. Fevzi Şahin’in sahibi olduğu, A7 Yapı Yatırım İnşaat Otomotiv Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, eğitim işine girmek için kurulmuş şirketin en büyük ortaklarından biri.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde