Ferit Şahenk'in 'Rüya'sında neler çıktı?

Ferit Şahenk'in 'Rüya'sında neler çıktı?

Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, son yıllarda yeme, içme ve eğlence sektörüne dönük yatırımlarıyla öne çıkıyor.

Ferit Şahenk'in 'Rüya'sında neler çıktı?
16px
24px
23.12.2022 15:28
ABONE OLgoogle

D.ream çatısı altında dünyaca ünlü birçok restoranı, mekanı Türkiye’ye getirdi. Sadece yabancı markaları Türkiye’ye getirmedi. Sıfırdan kurdukları da var, ün yapmış restoranlara yatırım yaptıkları da.

Bugün D.ream çatısı altında Vogue, Anjelique, Zuma, Nusr-Et, Borsa, Emporio&Armani Ristorante, Carlotta, Coya, Gina, Çubuklu 29, Delimonti, Fenix, Go Meso, Go Mongo, Günaydın, Kebapçı, Kitchenette, Kiva, Lacivert, Marinette Cafe, Masa, Mezzaluna, Ablix, Parle, Raika, Roka, Sait, Tom Kitchen ve Usta gibi ünlü mekanlar var.

Ferit Şahenk, İsrailli emlak kralıyla nerede restoran açacak?

Para dergisinin haberine göre Şahenk bir taraftan dünyaca ünlü restoranları, mekanları Türkiye’ye getirirken bir taraftan da kendisinin kurduğu ve satın aldığı markaları dünyaya açıyor. Nusr-Et’i Dubai, Miami, New York ve Londra gibi şehirlere götürdü.

Şahenk 2016 yılında, ünlü Borsa Restaurant’ın sahibi Rasim Özkanca ile ortak Rüya ismiyle bir restoran açtı. Dubai’de açılan restoranın ikinci şubesi, Londra’da 2019 yılında açıldı.

Rüya’da işler oldukça iyiymiş. Rüya’nın üçüncü şubesi ise Dünya Kupası’nın oynandığı Katar’ın başkenti ve en büyük şehri Doha’da açılmış.

Ancak 15 Kasım’da yapılan açılış geçiciymiş. Dünya kupasının kaymağından yararlanabilmek için hızlı ve geçici bir açılış yapılmış.

Bu açılış için D.ream üst yönetimi de Doha’daymış. Gerçek açılış, yılbaşından sonra yapılacakmış. Açıkçası açılış gecikmiş, turnuva için gelenlere özel bir açılış yapılmış. Rüya’nın iki yeni şubesi daha açılacakmış yeni yılda. Biri Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a diğeri de Fransa’nın ünlü şehri Cannes’de açılacakmış. Bunlarla birlikte Rüya’nın şube sayısı beş olacakmış. 

Yeri gelmişken aldığımız bir duyumu da sizler ile paylaşalım. Kulislerde Rasim Özkanca’nın Rüya’daki hisselerini Ferit Şahenk’e devrettiği konuşuluyor.

Tabii bu, bir kulis bilgisi. O nedenle D.Ream’ın CEO’su da olan Rasim Özkanca’nın oğlu Umut Özkanca’yı aramayı ihmal etmedik.

Umut Özkanca, yurtdışı ve yurtiçinde Doğuş ile olan ortaklıklarının aynı şekilde devam ettiğini belirtiyor. Adı üstünde kulis bilgisi, ne olur olmaz aktaralım, dedik…

Para dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde