Fenerbahçe'yi karıştıran işbirliği...

Fenerbahçe'yi karıştıran işbirliği...

Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe Yönetim Kurulu, bu kez de Fenerbahçe Koleji hakkında aldıkları karar nedeniyle tepkileri üzerine çekti.

Fenerbahçe'yi karıştıran işbirliği...
16px
24px
19.03.2022 11:06
ABONE OLgoogle

2018 yılında Fenerbahçe başkanı olan ve bu yaz ikinci kez yeniden başkanlığa seçilen Ali Koç, kendisinden beklenen sportif başarılara kulübü henüz ulaştırabilmiş değil.

Artık Kadıköy’de "yönetim istifa" tezahüratlarına muhatap olan Ali Koç başkanlığındaki Fenerbahçe Yönetim Kurulu, bu kez de Fenerbahçe Koleji için Bahçeşehir okullarıyla yaptıkları işbirliği nedeniyle tepkileri üzerine çekti. İşbirliği sonucunda Fenerbahçe Eğitim A.Ş. faaliyetlerine son vereceği iddia edilirken okulun ismindeki Fenerbahçe ambleminin de kalkacağı belirtilidi. 

Velilerin katıldığı işbirliği imza toplantısında da gerginlik çıktı. Birçok veli Bahçeşehir Okulları arasında yapılan anlaşmaya salonda tepki gösterdi. 

İşte o anlar:

ESKİ OKUL MÜDÜRÜ ANLATTI

Fenerbahçe Koleji Eski Genel Müdürü Adnan Ersan ise süreçle ilgili Odatv’ye konuştu. 

Okulun en fazla ivme kazandığı dönemin Ali Koç’un Eğitim Komisyonlu Başkanlığı görevini yürüttüğü dönem olduğunu dile getiren Adnan Ersan, şimdi okulun devredilmesine “Şaşırdık ve üzüldük” diyerek tepki gösterdi. 

Aynı dönemde Anadolu’ya açıldıklarını, kapasitenin tamamen dolu hale geldiğini anlatan Adnan Ersan, “Okul en iyi şekilde kar eden duruma geldi. Arazisine sahip olan Fenerbahçe Eğitim A.Ş. faaliyetlerine son veriyor. Fenerbahçe amblemi kalkıyor. Bu karara anlam veremiyorum umarım bir an önce geri dönülür” dedi. 

Karara gerekçe olarak Ali Koç’un “Kolej hiçbir zaman istediğim seviyeye gelmedi” dediğini belirten Adnan Ersan, “Halbuki çok iyi bir seviyedeydi. Çağdaş eğitimin öncülerinden de biriydi” dedi. 

ANDIMIZI BİR GÜN OLSUN YASAKLAMADIK

Buna örnek olarak “Bir gün olsun andımızı yasaklamadık” diyen Adnan Ersan, Andımızın okullarda okutulmasının kaldırıldığı dönemde de her gün okulda Andımızı öğrencilere okuttuklarını anlattı. 

Aynı zamanda Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Üyesi olan Adnan Ersan, okulun Aziz Yıldırım’ın büyük emekleri sonucunda Fenerbahçe’ye kazandırıldığını da anlattı. 

Bundan sonra okulun adında “Fenerbahçe” olmasının kulüple ilgisinin olmadığını dile getiren Adnan Ersan, “Arma kalmadığı gibi aslında isim de kalmıyor. İsimde kalan Fenerbahçe semtin adı kulübün değil” ifadelerini kullandı.

CAMİADA BÜYÜK TEPKİ

Aziz Yıldırım’ın başkanlığı döneminde kurulan ve 2003-2004 eğitim öğretim yılından beri faaliyetini sürdüren Fenerbahçe Koleji önceki gün Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Bahçeşehir Koleji İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel’un imzaladığı  protokolle Bahçeşehir Fenerbahçe Kampüsü adını aldı. 

İmza töreninde konuşan Ali Koç, “Bir asrı aşkın geçmişiyle Türk sporuna önderlik eden Fenerbahçe Spor Kulübü’nün en önem verdiği konuların başında Fenerbahçe Eğitim Kurumları geliyor. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, milli değerlerine bağlı, bilinçli, girişimci, üretken, başarılı, hedefleri olan, uluslararası ve kültürlerarası diyalog ve deneyim kazanmış bireyler yetiştirme amaçlarımızı şimdi Bahçeşehir Koleji iş birliğimiz ile daha da güçlü şekilde sahipleniyoruz” dese de başta öğrenci velileri olmak üzere Fenerbahçe camiası bu işbirliğine büyük tepki gösterdi.

FENERBAHÇELİ YÖNETİCİ: DEVİR VE SATIŞ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR

Tepkiler üzerine Fenerbahçe Kulübü yönetim kurulu üyesi Ömer Okan, bir açıklama yaparak kulübünün kolejdeki haklarını koruduğunu ve arsanın satılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Okan, ‘‘Çocuklarımızın eğitim kalitelerini, güncel metotlarla güçlendirmeyi ve daha da iyi seviyeye getirmeyi hedefleyen bu iş birliğinde, Fenerbahçe Eğitim Kurumları ve Fenerbahçe Koleji markasının tüm hakları, Kulübümüzün bünyesinde ve tasarrufundadır. Fenerbahçe Eğitim Kurumlarımızın devri, satışı, el değiştirmesi, arsamızın satılması gibi şeyler, her nereden hangi niyetle ortaya atıldı bilemiyoruz ancak bunlar söz konusu dahi değildir’’ dedi.

“ALİ KOÇ GELSEYDİ DE BU İSYANI DUYSAYDI”

İmzalanan protokol sonrası Fenerbahçe Koleji’nde okul yönetimi ve öğrenci velileri arasında yapılan toplantının görüntüleri sosyal medyaya düştü. Görüntülerde birçok velinin bu sürece yönelik itirazlarını dile getirdiği görülüyordu.

Fenerbahçe kulübü üyesi ve Fenerbahçe Koleji velisi olan Erol Çetinçelik, okulda yapılan toplantıdan sonra velilerin tamamının bu değişikliğe karşı olduğunu söyledi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Çetinçelik, sözlerine “Ali Koç gelseydi de bu isyanı duysaydı” diye son verdi.

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

Change.org’da “Fenerbahçe Koleji Devredilemez” kampanyaya kısa süre içinde 1500’den fazla kişi imza verdi.

Kampanya metninde, “Fenerbahçe'mizin tüzüğünün 3. maddesinde yer alan amaç ve faaliyetlerinde; ‘Kulüp ayrıca, ulusal eğitimimize katkıda bulunmak amacıyla, kurduğu veya kuracağı vakıflar, işletmeler veya şirketler vasıtasıyla çağdaş bilim ve eğitim esaslarına dayalı yükseköğretim, üniversite, lise, ortaöğretim ve okul öncesi eğitim ve öğretim kurumlarını kurar ve kurulmasına öncülük eder, yardımcı olur’ demektedir. Fenerbahçe'mizin kurumsal kimliğinin ve kültürünün korunması ve gelecek nesillere taşınması için Fenerbahçe Koleji devredilmemelidir. Fenerbahçeliler olarak Fenerbahçe Yönetim Kurulu'nun bu yanlış karardan ivedilikle geri dönmesini talep etmekteyiz!” denildi.

İmza kampanyasını Hulusi Belgü ve Hakan Bilal Kutlualp’in de aralarında olduğu camianın bilinen isimleri de imzaladı.

Öte ynadan kampanya tüm hızıyla sürerken Fenerbahçe Koleji’nin isminin Bahçeşehir Koleji Fenerbahçe Kampüsü olması Twitter’da “trending topic” oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde