Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Tahir Karapınar kimdir?

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Tahir Karapınar kimdir?

Fenerbahçe kalan 8 haftada görev yapacak teknik direktörün Tahir Karapınar olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Tahir Karapınar kimdir?
16px
24px
09.06.2020 11:54
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe kalan 8 haftada görev yapacak teknik direktörün Tahir Karapınar olduğunu açıkladı.

Fenerbahçe, Tahir Karapınar'ın futbol akademi altyapı koordinatörü olarak göreve getirildiğini resmen duyurdu.

Sarı-lacivertli ekipten yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tahir Karapınar, yeniden yapılandırılmakta olan Fenerbahçe Futbol Altyapı organizasyonumuzda futbol akademi altyapı koordinatörü olarak göreve getirilmiştir.

Altyapımızda göreve başlayan Karapınar, kariyerinde Türkiye Futbol Federasyonu Genç Milli Takımlar antrenörlüğü ve teknik sorumluluğu, Milli takım Ege ve Akdeniz bölge sorumluluğu görevlerinde bulunmuştur.

Bununla birlikte, Tahir Karapınar 2019-20 sezonunun kalan bölümünde Futbol A Takımımızın teknik heyeti ile birlikte sahaya çıkacak, sezonun tamamlanmasının ardından altyapıdaki görevine resmi olarak başlayacaktır.

Tahir Karapınar’a camiamıza hoş geldin diyor; kendisine başarılar diliyoruz."

TAHİR KARAPINAR KİMDİR?

Tahir Karapınar kimdir sorusu Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü adayı olarak konuşulmaya başlanmasının ardından Tahir Karapınar kimdir, sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya başladı. Ersun Yanal'dan boşalan Teknik Direktör'lük koltuğuna 4 aydır henüz birini bulamayan Fenerbahçe'de bu kez ismi gündeme gelen isim Tahir Karapınar oldu. Peki Tahir Karapınar kimdir, aslen nereli?

Tahir Karapınar, 20 Haziran 1967’de İzmir’de dünyaya geldi. Karapınar, futbol hayatı boyunca İzmir’de kaldı. Göztepe ve Altay formaları giyen deneyimli futbol adamı, 2002 yılında Siyah Beyazlı forma ile futbolculuk kariyerini noktaladı.

Tahir Karapınar, 2009 yılında da teknik direktörlük kariyerine Altay ile başladı. 53 yaşındaki Tahir Karapınar, son olarak 6 yıl önce Manisaspor’da yardımcı antrenörlük görevi yaptı.

Teknik direktör olarak sadece Altay’da görev alan Tahir Karapınar, 2011-12 yıllarında Gaziantepspor, 2013-14 yıllarında da Manisaspor’da yardımcı antrenörlük yaptı. Tahir Karapınar, son olarak 2017-18 sezonunda Konyaspor’da profesyonel takım antrenörü olarak görev almıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde