Fenerbahçe maç fazlasıyla lider

Fenerbahçe maç fazlasıyla lider

Fenerbahçe, Antalyaspor deplasmanında 2-1 kazanarak derbi öncesi maç fazlasıyla liderliğe oturdu. 3 golün çıktığı maçta geriden gelen Fenerbahçe 3 puanı alırken maça direkten dönen toplar ve iptal edilen goller damga vurdu.

Fenerbahçe maç fazlasıyla lider
16px
24px
03.01.2023 22:17
ABONE OLgoogle

Süper Lig’in 17. haftasında Fenerbahçe deplasmanda karşılaştığı Fraport TAV Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti.

Sarı lacivertliler zorlu deplasmanda 1-0 geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda bulduğu gollerle 3 puana uzandı ve maç fazlasıyla liderliği aldı.

Geçtiğimiz hafta Hatayspor’u 4-0 mağlup eden Fenerbahçe derbi öncesi son deplasmanında da zorlanmasına rağmen sürprize izin vermedi.

3 TOP DİREKTEN DÖNDÜ

Antalyaspor 14. dakikada Haji Wright’ın golüyle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe beraberlik şansını 2 topunun direkten dönmesiyle kaçırdı ve soyunma odasına geride girdi.

İkinci yarıya etkili başlayan Fenerbahçe’nin formda golcüsü Michy Batshuayi 55. dakikada maça dengeyi getiren golü attı.

VAR’LA GELEN PENALTI KARARI

61. dakikada Antalyaspor ceza sahasında Güray Vural’ın eline çarpan top nedeniyle VAR kontrolü gerçekleştirildi ve hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıda beyaz noktaya gelen Batshuayi kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak Fenerbahçe’yi öne geçirdi.

Fenerbahçe dakikalar sonra Rossi ile bir gol daha buldu ancak pozisyon öncesi Batshuayi’nin penaltısı tespit edildi ve gol geçersiz sayıldı.

ANTALYASPOR’UN GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Antalyaspor kalan dakikalarda Haji Wright’ın direkten dönen bir kafa vuruşuyla beraberlik şansını kaçırdı.

90+8’de Antalyaspor’un attığı gol ofsayt nedeniyle sayılmadı.

Mücadeleyi 2-1 kazanan Fenerbahçe puanını 35’e çıkardı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu. Antalyaspor ise 16 puanda kaldı.

Ligde gelecek hafta Fenerbahçe Kadıköy’de ezeli rakibi Galatasaray’ı ağırlayacak, Antalyaspor ise deplasmanda Hatayspor ile karşı karşıya gelecek.

Maçtan önemli anlar

DİREK | 11' Joshua King ceza alanı sol çaprazından sağına çekip uzak köşeye sert vurdu, top üst direkten oyun alaına döndü.

GOL | 14' Hızlı gelişen Antalyaspor atağında Güray Vural sol kanattan içeri ortaladı, Haji Wright yerden seken topa kafayı vurdu ve fileleri sarstı. Akdeniz ekibi 1-0 önde.

20' Güray yine sol kanattan bu kez arka direğe ortaladı, Bünyamin iyi bir vuruş yapamıyor, top dışarda.

GOL İPTAL | 33' Bünyamin uzun top attı, Luiz Adriano ceza alanına girdi, Fredy'e gönderdi, Fredy ağları sarssa da gol ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

BİR DİREK DAHA | 43' Ferdi sol kanattan içeri ortaladı, Serdar Aziz kafayı vurdu, top yine üst direkten oyun alanına döndü.

GOL | 55' Szalai sağ kanattan ortaladı, King kafayı vurdu, yan direkten döndü, Batshuayi kale önünde kafayla tamamladı. Skor şimdi 1-1.

PENALTI | 60' Sol kanattan ceza alanına yapılan ortada Batshuayi kafayı vurdu, Güray Vural'a çarptı top. Pozisyon sonrası VAR kontrolü yapıldı. Hakem Kadir Sağlam, Güray Vural'ın elle oynadığını söyledi ve penaltı noktasını gösterdi.

GOL | 62' Bathsuayi hata yapmadı, fileleri sarstı. Fenerbahçe 1-0 geriden gelerek 2-1 öne geçmeyi başardı!

DİREK | 74' Bünyamin sağ kanattan iyi bir orta yaptı, arka direkte Wright kafayı vurdu, top direkten döndü. Maçtaki 4. direk!

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde