Fenerbahçe ikinci yarıya 3 puanla başladı

Fenerbahçe ikinci yarıya 3 puanla başladı

Fenerbahçe, Süper Lig'in 18. haftasında deplasmanda Gaziantep FK'yı Max Kruse ve Vedat Muriqi'nin attığı gollerle 2-0 mağlup ederek ikinci yarıya galibiyetle başladı.

Fenerbahçe ikinci yarıya 3 puanla başladı
16px
24px
18.01.2020 19:05
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, ilk yarısı izleyenlere keyif vermeyen maçta Gaziantep FK'yı Kruse ve Muriqi'nin golleriyle 2-0 yendi. İkinci yarıda ise izleyenler ilk yarının aksine çok keyifli bir maç izlerken her iki takım da ikinci 45 dakikalık dilimde birçok gol pozisyonundan yararlanamadı.

Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, Gaziantep FK deplasmanına çıktı. Hafta arasındaki kupa maçında Kayserispor ile berabere kalan sarı-lacivertliler, ligin ikinci yarısına moralli başladı.

İlk yarısında 2 isabetli şutun çekildiği ve izleyenlere tat vermeyen mücadelenin ikinci yarısı ise nefesleri kesti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 51. dakikada Max Kruse ve 90+3'te Vedat Muriqi kaydetti.

Fenerbahçe'de Vedat Muriqi 80. dakikada hava topuna çıkarken dirseğiyle rakibine faul yapınca sarı kart gördü. Bu karttan sonra ligde cezalı duruma düşen Kosovalı oyuncu maçın duraklama dakikalarında ikinci sarı kartla kırmızı kart görerek kupadaki Kayserispor maçıda cezalı duruma düştü. Muriqi böylelikle ligdeki Başakşehir maçında forma giyebilecek.

Sarı-lacivertliler bu galibiyetle 34 puana yükseldi haftayı 3. srıada tamamladı. Gaziantep Fk ise 9. sırada kaldı.

Fenerbahçe ligin 19. haftasında Medipol Başakşehir ile Kadıköy'de karşı karşıya gelecke. Gaziantep Fk ise deplasmanda Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

7. dakikada Gaziantep FK sağ kanattan tehlikeli geldi. Yapılan ortada Jailson ters vuruş yaptı ancak kaleci Altay son anda topa dokunarak golü engelledi ve ev sahibi takım korner kazandı.

Ev sahibi Gaziantep FK'da Jefferson 8'de Oğuz Ceylan da 12. dakikada sarı kart gördü. Oğuz gördüğü kartla birlikte Gençlerbirliği maçında cezalı duruma düştü.

Karşılaşmanın ilk yarı 20 dakikasında oyun faul düdükleriyle çok fazla durdu.

27. dakikada savunmanın arkasına atılan topta Fenerbahçe kalecisi Altay kalesini terk ederek topu taça gönderdi. Kalesine dönerken Kenan Özer'i formasından çeken Altay sarı kart gördü.

İzleyenler maçın ilk isabetli şutu için 31. dakikayı beklemek zorunda kaldı. Vedat Muriqi ceza sahası içerisinde yaptığı kafa vuruşunda kaleci Günay'a takıldı.

36. dakikada Gaziantep FK aut vuruşuyla oyuna başladı. Pasla hücuma çıkmak isteyen ev sahibi takım topu kaptırdı. Isla'nın ortası sonrasında önüne düşen topu kaleye gönderen Ozan Tufan'ın vuruşu savunmaya çarpıp kornere kornere çıktı.

40. dakikada ilk yarının en tehlikeli pozisyonunu Fenerbahçe buldu. Serdar Aziz serbest vuruştan gelen ortaya iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ancak top direğin üstünden auta gitti!.

44. dakikada Vedat Muriqi, Ozan Tufan'ın kafa aktardığı pasta topu kaleye kafa vuruşuyla göndermek istedi ancak zayıf şutta kaleci Günay gole engel oldu.

Ersun Yanal ikinci yarıya Garry Rodrigues hamlesiyle başladı. Tolga Ciğerci devre arasında oyundan alındı.

İkinci yarıya Fenerbahçe çok tehlikeli bir pozisyonla başladı. Garry Rodrigues oyuna girer girmez savunma arkasına iyi sarktı. Kaleciyi geçen Fenerbahçeli oyuncunun vuruşu bomboş kalede direkten oyun alanına döndü. Topu tamamlayan Muriqi'nin gol sevinci ise ofsayt gerekçesiyle yarıda kaldı.

GOL | 51. dakikada Fenerbahçe'nin golü geldi... Vedat Muriqi'nin sağ kanattan yaptığı ortada Max Kruse, hızlı davranarak Djilobodji'nin önüne geçti ve kafa vuruşuyla topu köşeye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

52. dakikada Gaziantep FK beraberlik golüne çok yaklaştı. Fenerbahçe kalesinde yaşanan karambolde topu önünde bulan Kayode'nin altı pas üzerindeki vuruşunu Altay ayağıyla uzaklaştırdı ve gole izin vermedi.

64. dakikada Fenerbahçe bir tehlikeli atak daha buldu. Vedat Muriqi'nin kafayla indirdiği pasta ceza sahasına hareketlenen Garry Rodrigues topu ayağından açınca kaleci Günay topu kontrol etti.

KRUSE KAÇIRDI | 72. dakikada Fenerbahçe, Kruse ile 2. gole çok yaklaştı. Sol kanattan ceza sahası içerisinde giren Alman futbolcunun şutu Günay'ın üstüne gitti.

GOL | Maçın duraklama dakikalarında ise Vedat Muriqi savunmanın arkasına sarkarak ceza sahasında topla buluştu. Kosovalı forvet sert şutla topu filelere gönderdi ve maçın skorunu 2-0 olara belirledi.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde