Fenerbahçe galibiyet serisini 9 maça çıkardı!

Fenerbahçe galibiyet serisini 9 maça çıkardı!

Fenerbahçe Kadıköy'de taraftarı önünde Göztepe'yi de mağlup etti. Seriyi 9 maça çıkaran sarı lacivertliler İsmail Kartal yönetimindeki çıkışını sürdürdü. Küme düşme hattındaki Göztepe ise 10. maçında da kazanamadı ve bitime 5 hafta kala büyük sıkıntıya girdi.

Fenerbahçe galibiyet serisini 9 maça çıkardı!
16px
24px
16.04.2022 22:43
ABONE OLgoogle

Süper Lig’in 33. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda seyircisi önünde karşılaştığı Göztepe’yi 2-0 mağlup etti. Ligde son 8 maçtır kaybetmeyen sarı lacivertliler küme düşme hattındaki rakibini de devirerek seriyi 9 maça çıkardı.

Sıkıntılı günler geçiren ve son 9 maçını kazanamayan İzmir ekibi ateş hattında çok kritik bir puan kaybı daha yaşadı. 10. maçında da kazanamayan Göztepe bitime 5 hafta kala kan kaybına son sürat devam etti.

Kadıköy’de İsmail Kartal ile 3 puan daha alan Fenerbahçe’de galibiyeti getiren golleri Serdar Aziz ve Arda Güler kaydetti.

82’de Göztepe penaltı kararı ve kırmızı kartla 10 kişi kaldı. Kanarya’nın genç yıldızı Arda Güler penaltıyı gole çevirip skoru belirledi.

İŞTE MAÇIN GOLLERİ:

Fenerbahçe 4. dakikada Serdar Aziz’in attığı gol ile Göztepe karşısında 1-0 öne geçti. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Mert Hakan Yandaş’ın ceza alanına gönderdiği ortasında altıpasta iyi yükselen Serdar Aziz’in kafa vuruşu ağlara gitti.

20. dakikada VAR incelemesi sonrası Miha Zajc’in attığı gol öncesinde sağ kanatta topla buluşan Diego Rossi’nin ofsayt olduğu gerekçesi ile hakem Yasin Kol golün geçerlilik kazanmadığı kararını verdi.

81’de VAR sisteminden gelen uyarı ile potansiyel penaltı pozisyonunu izlemek için hakem Yasin Kol pozisyonu izlemeye gitti. İnceleme sonrası Francois Moubandje’nin topu uzaklaştırmadan önce Diego Rossi’ye yaptığı hareketin faul olduğu kararını verdi ve beyaz noktayı gösterdi.

VAr incelemesi sonrası penaltı pozisyonunda son adam olduğu için Francois Moubandje kırmızı kart görüyor.

83’te Fenerbahçe Arda Güler’in penaltıdan attığı gol ile Göztepe karşısında skoru 2-0’a getirdi. Arda Güler penaltı vuruşunda sol üst köşeye yaptığı vuruş ile top ile kaleciyi ayrı köşlere yolladı.

Fenerbahçe’nin genç yıldızı iç sahada ilk kez golle tanıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde