Fenerbahçe direkleri geçemedi! 2-2

Fenerbahçe direkleri geçemedi! 2-2

Fenerbahçe, Kayserispor maçında biri penaltıdan olmak üzere dört kez direğe takıldı. Kayserispor karşısında 2-0 geriye düşen Fenerbahçe, 90+9'da Mesut Özil'in ayağından bulduğu golle sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı ve adeta kalp masajıyla hayata tutundu

Fenerbahçe direkleri geçemedi! 2-2
16px
24px
07.11.2021 21:11
ABONE OLgoogle

Süper Lig 12. haftasında Kayserispor’u ağırlayan Fenerbahçe, son anlarına 2-0 geride girdiği maçı 90+9’da penaltıdan attığı golle 2-2’lik beraberlikle tamamladı. Antwerp galibiyetinden sonra ligdeki şanssızlığını da kırmak isteyen Fenerbahçe, biri penaltıdan olmak üzere dört kez direğe takıldığı maçta Kayserispor ile 2-2 berabere kaldı ve galibiyet hasretini dört maça çıkardı.

İrfan Can Kahveci’nin 33. dakikada direğe nişanladığı penaltıdan sonra 39. dakikada Dimitris Kolovetsios’un attığı golle Kayserispor ilk yarıyı 1-0 üstün tamamladı. İkinci yarıda Tisserand, Pelkas ve Berisha ile direkleri geçemeyen Fenerbahçe, Mario Gavranovic’in 61. dakikadaki golüne engel olamayınca 2-0 geriye düştü. Maçın 85. dakikasında Miha Zajc’ın golüyle skor 2-1’e gelirken 90+9’da Mesut Özil’in penaltıyı gole çevirmesiyle nefes kesen maç 2-2 sona erdi. Bu sonuçla 20 puanla 7. sıraya yükselen Fenerbahçe’nin zirveyle arasındaki puan farkı 10’a yükseldi. Kayserispor ise, 15 puana ulaştı. Fenerbahçe, 2 haftalık milli aradan sonra deplasmanda Galatasaray’a konuk olurken, Kayserispor evinde Göztepe’yi ağırlayacak.

PENALTI KAÇTI!

Mücadelenin ilk bölümünde iki takımın da orta saha mücadelesi vardı. Karşılıklı top kayıpları ve organize atak geliştirilememesi nedeniyle düşük tempolu ama mücadele gücü yüksek bir oyun oynandı. Karşılaşmanın 25. dakikasından sonra Kayserispor yarı sahasında daha fazla adamla yerleşmeye başlayan Fenerbahçe, üst üste akın girişimlerinde bulundu. Maçın 32. dakikasında İrfan Can Kahveci’nin kullandığı köşe vuruşunu Kayserispor savunması uzaklaştırdı, ancak VAR uyarısıyla pozisyonu izleyen Cüneyt Çakır topa elle müdahale olduğunu tespit etti ve penaltı noktasını işaret etti. Penaltı atışı için topun başına geçen İrfan Can Kahveci 33. dakikada gerçekleştirdiği vuruşu direğe nişanladı ve takımını öne geçirme fırsatını tepti.

BERKE’DEN HATA, KAPTANDAN GOL

Fenerbahçe’nin kaçırdığı penaltının ardından konuk ekip Kayserispor kaptanı Dimitrios Kolovetsios ile üstünlük golünü buldu. Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Emrah Başsan’ın ortasına yükselen Mame Thiam kafa vuruşunda kale direğine takıldı. Dönen topu iyi takip eden Kayserispor’un kaptanı Dimitrios Kolovetsios kale önünden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve Kayserispor’u 1-0 öne geçirdi. İlk yarıda başka gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına geride girdi.

FENERBAHÇE DİREKLERİ DÖVÜYOR!

İkinci yarıya oyuncu üç oyuncu değişikliği ile başlayan Fenerbahçe’de, Max Meyer, Nazım Sangare ve Atilla Szalai oyundan çıktı. Dimitris Pelkas, Serdar Dursun ve Filip Novak oyuna dahil oldu. İlk yarıya göre daha ofansif bir görüntü sergileyen sarı lacivertliler 52. dakikada gole yaklaştı ancak yine direğe takıldı. Mert Hakan Yandaş’ın sağ kanattan ceza sahası içine kullandığı serbest vuruşa Marcel Tisserand hamle yaptı. Deneyimli savunmacının vuruşu direğe çarparak dışarı çıktı.

KAYSERİSPOR İKİYİ ATTI, FENER YİNE DİREKTE!

Fenerbahçe tüm hatlarıyla rakip sahaya yerleşse de organize atak geliştirmekte güçlük çekerken, konuk ekip Kayserispor 61. dakikada yakaladığı kontratak sayesinde ikinci golü buldu. Hızlı gelişen atakta Olivier Kemen, Emrah Başsan ve Mario Gavranovic arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Gavranovic, altıpas içinde bomboş pozisyonda yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve skoru 2-0 yapan isim oldu. Golden sonra iyice demoralize olan Fenerbahçe, 69. dakikada bu kez Dimitris Pelkas ile direğe takıldı. Kaleyi sol çaprazdan gören bir noktadan topa gelişine vuran Pelkas’ın şutu uzak taraftaki üst direğe çarparak oyun alanına döndü. Mücadelenin 77. dakikasında kaleyi tam karşıdan gören bir noktadan frikik kazanan sarı lacivertlilerde, Mergim Berisha topun arkasına geçti. Alman yıldızın kullandığı frikik üst direkten oyun alanına döndü.

ZAJC ŞANSSIZLIĞI KIRDI, 90+9’DA…

Kayserispor karşısında dört topu direkten dönen Fenerbahçe, 85. dakikada Miha Zajc ile aradığı golü buldu. Serdar Dursun’un pasında ceza yayı üzerinden köşeye plaseyi yollayan Slovenyalı futbolcu skoru 2-1’e getirdi. Son anları nefes kesen maçın 90+6. dakikasında Ramazan Civelek’in müdahalesiyle Berisha yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Mesut Özil’in vuruşunda Fenerbahçe maçı 2-2’lik beraberlikle tamamladı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde