Fenerbahçe Üniversitesi'nin kütüphanesi kimden?

Fenerbahçe Üniversitesi'nin kütüphanesi kimden?

Fenerbahçe Üniversitesi 24 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanun ile kamu tüzel kişiliğini kazanmıştı.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin kütüphanesi kimden?
16px
24px
02.08.2019 14:39
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, futbol takımı bu yıl çok kötü bir sezon geçirse de çok köklü bir kulüp. Camiası her şartta takımın yanında durmaya devam ediyor.

Kulübün futbol ve basketbol başta olmak üzere birçok branşta takımı var. Televizyonu ve Fenerium mağazalarıyla başarılı işlere imza atan camianın hedefinde hep bir üniversite kurmak vardı. Bu hedef yasal olarak 2016’da gerçekleşmiş ve Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından kurulan "Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı", Yükseköğretim Kurulu’ndan Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluş iznini almıştı.  Fenerbahçe Üniversitesi'ne 300 milyon TL'lik yatırım

Fenerbahçe Üniversitesi 24 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanun ile kamu tüzel kişiliğini kazanmıştı. Üniversite’nin Mütevelli Heyet Başkanlığını Medicana Hastaneler Zinciri’nin sahibi Dr. Hüseyin Bozkurt, Rektör Vekilliğini ise Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu yapıyor.

Üniversite bünyesinde İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri Fakülteleri kurulmuş durumda. Üniversitenin biri Silivri’de, diğeri Ataşehir’de iki yerleşkesi var.

Silivri yerleşkesi merkez olacak. Bina yatırımlarının bir kısmı tamamlandı bir kısmı da devam ediyor. Fenerbahçe Üniversitesi 2019-2020 öğretim yılında beş fakülte ve 12 bölümde öğrenci kabulüne başlayacak.

Bu nedenle eksikler bir an önce tamamlanmaya çalışılıyor. Bir üniversitenin olmazsa olmazlarından biri kuşkusuz kütüphanedir.

Öğrencilerin en çok gittikleri yerlerin başında gelir. Fenerbahçe Üniversitesi yönetimi de bu konuda iddialı bir çalışma yürütüyormuş. Bu konuda Dr. Hüseyin Bozkurt yoğun çaba sarf ediyormuş.

Öğrendiğimize göre kütüphanenin yapım işini ve kitap teminini camianın yakından tanıdığı Vefa Küçük üstlenmiş. Küçük hiçbir masraftan kaçınmıyormuş…

Para Dergisi

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde