Fenerbahçe Üniversitesi'nde eğitim ne zaman başlıyor?

Fenerbahçe Üniversitesi'nde eğitim ne zaman başlıyor?

Üniversite ilk olarak Silivri Yerleşkesi’ni kamuoyuna tanıtmıştı

Fenerbahçe Üniversitesi'nde eğitim ne zaman başlıyor?
16px
24px
31.05.2019 13:03
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe, futbol takımı bu yıl çok kötü bir sezon geçirse de çok köklü bir kulüp. Camiası her şartta takımın yanında ve arkasında durmaya devam ediyor.

Kulübün futbol ve basketbol başta olmak üzere birçok branşta takımı var. Televizyonu ve Fenerium mağazalarıyla da başarılı işlere imza atan camianın hedefinde hep bir üniversite kurmak vardı. Bu hedefini yasal olarak 2016’da gerçekleştirmişti.

Fenerbahçe Spor Kulübü tarafından kurulan "Fenerbahçe Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı", Yükseköğretim Kurulu’ndan Fenerbahçe Üniversitesi’nin kuruluş iznini alıp, Üniversite 24 Kasım 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kanun ile kamu tüzel kişiliğini kazanmıştı.

Üniversite’nin Mütevelli Heyet Başkanlığını Medicana Hastaneler Zinciri’nin sahibi Dr. Hüseyin Bozkurt, Rektör vekilliğini ise Prof. Dr. Ali Rıza Büyükuslu yapıyor.

Akademik birimler oluşmaya başladı. Üniversite bünyesinde İktisadi ve İdari Bilimler, İletişim, Mühendislik ve Mimarlık, Sağlık Bilimleri ve Spor Bilimleri Fakülteleri kurulmuş durumda.

Üniversite ilk olarak Silivri Yerleşkesi’ni kamuoyuna tanıtmıştı. Yönetim ikinci kampüsünü de belirlemiş. İstanbul’un en büyük projelerinden Metropol İstanbul’un bir bloğu Ataşehir Kampüsü olarak belirlenmiş.

Bina şimdiden giydirilmiş. Burada şehir üniversitesi konsepti yaşatılacakmış. Fenerbahçe Üniversitesi’nin 2019–2020 döneminde öğrenci almaya başlayacağını da belirtelim. Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun diyoruz…

Para Dergisi

 

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde