Fenerbahçe Final Four'a veda etti: Anadolu Efes ilk kez finalde

Fenerbahçe Final Four'a veda etti: Anadolu Efes ilk kez finalde

Basketbol THY Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko'yu 92-73 yenerek tarihinde ilk kez finale yükseldi.

Fenerbahçe Final Four'a veda etti: Anadolu Efes ilk kez finalde
16px
24px
17.05.2019 19:02
ABONE OLgoogle

İspanya’nın Bask bölgesinde yer alan Vitoria-Gasteiz şehrinin ev sahipliği yaptığı Final Four’da hafta sonu boyunca nefesleri kesecek heyecanın ilk maçında Anadolu Efes, Fenerbahçe Beko’yu 92-73’lük skorla farklı mağlup etti ve adını bir numaralı kupada finale yazdırmayı başardı. Karşılaşmayı baştan sona üstün götüren Anadolu Efes’te Shane Larkin maça damga vurdu.

?LARKİN, EN YÜKSEK VERİMLİLİK PUANINA ERİŞTİ

Larkin 30 sayı, 7 ribaund, 7 asist ve 2 top çalma ile oynarken kaydettiği 43 verimlilik puanı ile Euroleague tarihinde bir Final Four maçında kaydedilen en yüksek verimlilik puanına imza attı. Larkin’in yanında Vasilije Micic ise 25 sayıyla galibiyete katkı verdi. Fenerbahçe’de Nicola Melli 12, Erick Green 13 sayı, Jan Vesely ise 14 sayı kaydetti.

FİNAL 19 MAYIS'TA


Anadolu Efes'in mücadele edeceği final karşılaşması 19 Mayıs Pazar günü yapılacak. Lacivert-beyazlıların rakibi Real Madrid-CSKA Moskova maçının galibi olacak. Final maçı TSİ 21.00'de başlayacak.

ATAMAN RÖVANŞI ALDI

Anadolu Efes Başantrenörü Ergin Ataman ile Fenerbahçe Beko Başantrenörü Zeljko Obradovic, Avrupa Ligi Dörtlü Finali organizasyonunda ilk kez 18 Nisan 2000'de karşı karşıya geldi.

Yunanistan'ın Selanik şehrinde düzenlenen Avrupa Ligi Dörtlü Finali'nde ilk maçta Obradovic'in çalıştırdığı Panathinaikos, Ergin Atamanlı Efes Pilsen'i 81-71 yenmiş ve şampiyonluk yarışının dışına itmişti.

19 yıl sonra Dörtlü Final'de bu sefer kazanan ve rakibini şampiyonluk maçının dışına iten Ergin Ataman oldu.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde