Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Mesut Özil ticari işleri kenara koyup takıma odaklanmalı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Mesut Özil ticari işleri kenara koyup takıma odaklanmalı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı lacivertli kulüpte son dönemde alınan kötü sonuçların ardından FB TV'de gündeme dair açıklamalarda bulundu. İstifa edip etmeyeceği konusuna da değinen Ali Koç'tan gündem sarsan açıklamalar...

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Mesut Özil ticari işleri kenara koyup takıma odaklanmalı
16px
24px
11.11.2021 16:11
ABONE OLgoogle

Teknik Direktör Vitor Pereira'nın geleceği hakkında net konuşan Ali Koç, yıldız futbolcu Mesut Özil'e bir konuda uyarıda bulundu. 

Süper Lig’de galibiyet hasreti 4 maça çıkan ve zirveyle arasındaki puan farkı açılan Fenerbahçe’de, Başkan Ali Koç gündemi değerlendirdi.

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın görevden alınacağı konusunda detaylı açıklamalar yapan Ali Koç, performansı tartışma konusu olan ve hocasıyla sorunlar yaşadığı iddia edilen Mesut Özil’e de bir konuda uyarıda bulundu. Fenerbahçe taraftarlarına ihtiyaçları olduğunu söyleyen Ali Koç kendisi için yapılan ‘istifa’ tezahüratlarına ve görevine devam edip etmeyeceği konusuna da netlik kazandırdı. İşte Ali Koç’un açıklamaları:

“EN İYİ KADROYU KURDUK”

“Güzel bir yaz kampı geçirdik. Birkaç sene olduğu gibi bazı transferlerimiz elimizde olmayan sebeplerden son dakikaya kaldı. Ama genelinde iyi bir kamp dönemi geçirdik. Sezona da iyi bir başlangıç yaptık. Samandıra için en iyi iklimi, en iyi şartları tesis etmeye çalıştık. Bu da homojen bir yapı, herkesin her şeyden önce takımı öne koyduğu, birbiri için savaşan ve Fenerbahçe’nin hasret kaldığı şampiyonluğun kıymetini bilecek bir ekip kurmaya çalıştık. Takım kurmaya çalışırken de, elimizde olmayan mali sebeplere, kısıtlamalara rağmen elimizden gelen en iyi kadroyu da kurduk.”

‘DÖRT HAFTADA İŞLER DEĞİŞİR’

“Biz Samandıra’da sezon başında inşa ettiğimiz ortamın gelişmesi için daha fazla mesai vereceğiz. Çok büyük değişikliklere gitmemiz gereken bir şey yok. Dört haftada nasıl bu noktaya geldiysek, bundan sonraki dört haftada da olumlu yönde başka bir yere gideriz. Anlamsız bir paniğe girildi diyebilirim. İki sezon evvel ki durumdan farklı olarak sezonun çok başındayız ve bize göre kaybedilmiş hiçbir şey yok. Camianın ümidini kaybetmemesi gerekir.  Zaten tespit ettiğimiz ve giderdiğimi sorunları biraz daha kuvvetlendirmek, bununla beraber bunun da bir takımın ortaya koyacağı başkaldırı ile iyi günlere dönmemiz yapabileceğimiz bir şey. Bundan da zerre kadar şüphemiz yok.”

“PEREIRA İLK GÜNDEN SORGULANDI”

“Burası Fenerbahçe. Fenerbahçe’de yöneticiysen, futbolcuysan, teknik direktörsen diğer kulüplere istinaden hoşgörü ve kredi çok daha azdır. Son 15-20 yılda geldiğimiz nokta bu. Rakibin hocası 1 sorgulanıyorsa, Fenerbahçe’nin hocası 5 sorgulanır. Vitor Pereira ilk anons edildiği birinci günden sorgulandı. Bunlar yine aynı Fenerbahçe kötü gittiğinde coşkusu artan aynı kimlikler, kurumlar. Dolayısıyla Pereira hem yabancı bir hoca olduğu için yabancı hocalara tahammül yok. X bir Türk hoca 5-6 maç kaybedince sabır gerekir der, yabancı hocaya 3-4 maçta yıpratmaya başlar. Türk hocaların doğal bir koruma kalkanı vardır. Pereira buraya para için gelmedi. Çin’de kazandığı paraları akıl edemezsiniz. Buraya yarım kalan hikayeyi bitirmeye geldi.”

“GALATASARAY MAÇINDAN SONRA DA GİTMEYECEK”

“Pereira’yı buraya getirmekle doğru yaptığımızı düşünüyorum. Hoca son dönemde hoca değişikliği, hoca borsası var. Hocaya da söyledim, ben hoca ararsam seni ilk ben ararım. Arkandan iş çevirecek değilim. Bir taraftan bunu düzeltmeye çalışacağız, öbür taratan hoca arayacağız. Bu bizim işimiz değil. Tarzımız da değil. Tabii ki B planı olmalı ama böyle bir durum yok. Galatasaray maçını kaybetsek de böyle devam edecek. Ama o maçı da kazanacağız. Sonra tazminat yüzünden gönderemiyor diyorlar. Hocanın tazminatı yok. Biz hocamızın arkasındayız. Takımımıza da, hocamıza da inanıyoruz.”

“FORMASYONLA İLGİLİ GÖRÜŞECEĞİZ”

“Hocanın ilk günkü inancı devam etmektedir. Evet ara açıldı. 10 puan büyük bir fark gibi görünebilir. Ama bir takım farkı açtı, diğerleri aynı noktada. Oyun sistemi çok tartışılıyor. Çünkü bu oyun sistemi, tüm formasyonlar arasında en zoru. Herkesin makine gibi çalışması gerekiyor. Çok yoğun fiziksel mücadele sarf etmesi gerekiyor. Belki bu en zor formasyonu yapacak birkaç eksiğimiz var. Ama üçlü formasyon Türkiye’de çok tutmuyor. Geldiğimiz noktada hocamız oyun sistemiyle eksikleri giderdiğini, bu kadroya uyabilecek neler olabileceğini çalıştığını söyledi. Bu akşam görüşeceğiz ve işimize bakacağız. Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu hocamızın arkasından iş çevirip başka hocalarla görüşmüyor. Hoca değişikliği yapmamız söz konusu olursa ilk bunu hocamızla paylaşırız.” Mesut Özil'in kripto parasının adı belli oldu!

“MESUT TİCARİ İŞLERİ KENARA KOYMALI”

“Sezon başından beri Van Persie olayı yaratılmaya çalışılıyor. Mesut Özil haklı olarak daha sık oynamak istiyor. Sezon başında aldığı süreler zaman içinde arttı. Hocamız ve hepimiz Mesut’un neler yapabileceğini biliyoruz. Mesut’un kabiliyetlerini tartışmaya gerek yok. Oyun sistemiyle Mesut’un yapabildikleri zaman zaman örtüşmüyor olabilir. Ama hocamızın da Mesut’a karşı önyargısı yok. Onu nasıl değerlendirebileceğini bizlere anlattı Pereira. Mesut aşık olduğu ülkesine döndü ve dünyaya ne olduğunu ispatlamak istiyor. Mesut’u burada herkes çok seviyor. Ama Mesut’un da artık işine odaklanması lazım. Ticari işleri kenara koyup nasıl Fenerbahçe için en iyisini yapabilirim bunlara odaklanması gerekir. Fiziksel durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Ne yazık ki 10 günlük sakatlık yaşadı. Kayserispor maçına çıkmadan önce takımla 1 idman yapabildi. Vitor hocamız Mesut’tan en iyi şekilde nasıl yararlanabileceğini bir daha gözden geçirmeli. Yaratıcı ayaklarımıza uyan bir sistemi nasıl tesis eder? Onlar üzerinde çalıştığı için söylüyorum. Ama basında yaratıldığı kadar büyük bir şey yok. Oynamadığı için mutsuz. Hocanın da sorumluluğu elindeki kadronun hepsini bu maratonda nasıl kullanabilirimi daha iyi gözden geçirmesi gerekir.” Katar Emiri Şeyh Temim, Mesut Özil'i kabul etti

“TARAFTARLARA SORMAK İSTİYORUM”

“Geldiğimizden beri hangi şartlarda bu kutsal görevi yerine getirmeye çalıştığımızı tarih yazacaktır. Ben burada mali konulara hiç girmiyorum. Ama bilin ki, rakiplerimiz şampiyon olmak için 1 efor sarf ediyorsa, Fenerbahçe için 5 gerekiyor. Taraftarlarımıza şunu söylemek istiyorum. Niye Fenerbahçe’de olan bazı şeyler, başka camialarda olmuyor. Niye diğer camiaların eski yöneticileri, bizdekiler gibi olayların içine girmiyor. Fenerbahçe’nin ayrılan sporcusu yorumcu olunca söz konusu Fenerbahçe’yse ne kadar daha fazla tenkit, eleştiri adil gözükeyim ayağı yapıyorken, diğer takımların eski sporcuları takımlarına sahip çıkıyorlar. Biz niye böyle değiliz diye sormak istiyorum. Taraftarlar sorsun kendilerine.”

“BİZE YAKIŞIYORSA AYNAYA BAKIN”

“Her türlü samimi protestoya boynum kıldan ince. Ama gönülden ve samiminin altını çizmek istiyorum. 7 sezondur yaşananların verdiği mutsuzluk, kırılganlık, beklenti son 2-3 sezondur iyi başlayıp düşüş yaşanması, yine mi bu sezon aynısını yaşıyoruz demelerini gayet net bir şekilde anlıyorum. Çözüm mü bu? Değil. Çözüm bu değil. Herkes protesto yapabilir. Demokratik ortamda görüşlerini ifade edebilir. Ama bir Fenerbahçe taraftarına, ki ayrı parantez açmak istiyorum. Böyle bir camianın taraftarlarının kötü giden bir maçta ‘üç, üç’ diye bağırmaları ya da penaltıyı atarken protesto etmeleri veya rakip gol kaçırırken ah, vah yapmaları bize yakışıyorsa aynaya bakın kendinize sorun. Başkanınızı istediğiniz kadar protesto edin, kızın ama maç sonuna bırakın. Futbolcuların bir günahı yok. Bu protestoların içinde bir kesim de var ki, tamamen başkanı yıpratalım, takati kalmasın. Ama bunu yaptığınız zaman benden çok takıma zarar verildiği unutulmasın.”

“TAKIMIN ŞAMPİYON OLMASINI İSTİYORLARSA…”

“Şans dört sezondur yanımızda olmadı. İç sahada yaşadıklarımıza anlam veremiyorum. Futbolun olağan akışına aykırı. Bir sezon içinde aynı takımla, aynı hocayla deplasmanda puan rekoru kırdık, iç sahada puan kaybetme rekoru kırdık. Bu normal değil. Kendi sahamızda anlam veremediğimiz sonuçlar oluyor. Yendiğimiz maçlara bile devreye 2-0 önde giriyoruz, 3-4 yapar mıyız derken 2-1 yüreğimiz ağzımızda bitiriyoruz. İç sahada bir sorunumuz var inşallah aşabiliriz. Sırf bu unsurlardan dolayı da özellikle taraftarın desteğine ihtiyacımız var. Tribünlerde hareketlenmeler olacağını sezon öncesi zaten verdiler. Biz kardeşi kardeşe kırdırtmadık. Onun kombinesini iptal et, buna bilet ver. Fenerbahçe tribünleri son yıllarda bölündü, kavgalar çıktı. Taraftarımıza sesleniyoruz, sizin desteğinize ihtiyacımız var. Biz o destek olmadan bunu yapamayız. Büyük resmi iyi görün, satır aralarını iyi okuyun. Bu takımın şampiyon olmasını istiyorsanız şimdiden havlu atmayın, biz atmadık. Devre arası da gerekiyorsa her türlü müdahale yapılır. Fenerbahçe yükselişe geçecektir. Bundan hiç şüphem yok. Desteklememek taraftarların vereceği bir karar. Ben sadece görüşlerimi paylaşmak istiyorum.”

“BUNA İNANDIĞIM GÜN BİR DAKİKA DURMAM”

“Ben bu dayanıklılık testini geçtim. Ben mevcudiyetimizin zarar verdiğini ya da ana hedeflerinden uzaklaştığıma inanırsam buna göre hareketimizi yaparım. Bazı tipler var hiçbir zaman başkan olamayacaklarını biliyorlar ama muhtemel bir seçim olur başkan adayları beni unutmasınlar diye çıkış yapanlar. Bunlar bizde oluyor. Başka kulüpte olmuyor. Taraftarımızın bunların bilincinde olmasını rica ediyorum. Taraftarımıza üstüne basarak söylüyorum, kayıtsız şartsız desteğinize en çok ihtiyacımızın olduğu döneme giriyoruz. Bizim hedeflerimizden sapan bir şey yoktur. Biz bu hedeflere ulaşamayacağımızı inandığımız gün bir dakika bile kendimizi düşünmeden gerekeni yaparız. Öyle bir gün içinde olduğumuzu düşünmüyorum. Ama herhangi bir nihai hedeften sapan durumumuz yok. Bu doğrultuda çalışmalara devam edeceğiz. Taraftarımız da inanmaya devam etsin. Biz de 7 yıllık hasreti gidermeyi istiyoruz ama büyük resmi görmek gerekiyor. Biz kendi işimize bakalım. Bu takımın, bu hocanın etrafında kenetlenelim. Sezon sonunda da ne gerekiyorsa hesabını veririz. Şimdiden havlu atmayı Fenerbahçelilik ruhuna yakıştıramıyorum. Er meydanına gelmek isteyen varsa oraya da geliriz.”

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde