Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Bize operasyonlar hep Şubat ayında yapılıyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Bize operasyonlar hep Şubat ayında yapılıyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli kulübün Yüksek Divan Kurulu'nda açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç: Bize operasyonlar hep Şubat ayında yapılıyor
16px
24px
04.02.2023 13:49
ABONE OLgoogle

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu toplantısı, Kalamış'taki Faruk Ilgaz Tesisleri'nde başladı. Toplantıya Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar ile yönetim ve divan kurulu üyeleri katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Uğur Dündar, Fenerbahçe'nin büyük haksızlığa uğradığını belirtti. Divan Kurulu üyelerinin söz almasının ardından kürsüye çıkan Ali Koç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Destekleriniz için teşekkür ederim"

"Sayın Dursun Özbek'e teşekkür ediyorum. Dün Tahkim Kurulu çıkışında duruma değinmiş. Oğlum sadece bileğini kırdı. Durumu iyi. Perşembe ameliyat oldu, dün maça geldi. Destekleriniz için teşekkür ederim.

Bir dönüm noktasındayız ve hep beraber doğru kararları vermek zorundayız. Bugün bir maçı konuşacağız ama sadece bu maçı konuşmayacağız. Bu maç bardağı taşıran son damlaydı. Şampiyonluk adayları arasında en çok kırmızı alan takımız. Ne yönetim, ne hoca sesini çıkarmadı.

Sadece 2 maçı alalım. Sivas-Galatasaray maçı 3 puan, Adana Demirspor maçı kaybedilen 2 puan. Direkt etki eden 5 puan...

Önümüzde iki yol var. Bu iki yolu size birazdan anlatacağım. Bu iki yolu oyladık dün yönetimde. Karar 11'e 3 çıktı. Bu kararı da açıklayacağım.

"Önümüzde iki yol var"

Önümüzde iki yol var. Bu iki yolu size birazdan anlatacağım. Bu iki yolu oyladık dün yönetimde. Karar 11'e 3 çıktı. Bu kararı da açıklayacağım.

Bize yapılan operasyonlar hep şubat ayında yapılıyor.  Hakem ve VAR'ın kritik pozisyonda kabul edilemez hakem hatalarının yaşandığı başka kaç maç vardır bilmiyorum.

Bu hataların hepsi Fenerbahçe'nin aleyhine gerçekleşmiştir. Bu niyet perspektifinden bakılması gereken maçtır. Hakem atamaları eski MHK tarafından yapılmıştır.

"Burada yaşananlar hakem hatası değildir"

Mert Hakan'ın golü bize göre %100 goldür. Hadi diyelim ki ele çarptı, biz göremedik, VAR gördü. Ama bu VAR penaltılarımızı göremiyor. Bu hakem performansı ile değil niyetle açıklanacak bir durumdur. N'Diaye diye bir oyuncu var. Hakem bu oyuncuya olağanüstü bir tahammül gösterdiği için oyunu bitirmesi söz konusu bile olamayacak olan bu isim maçı kartsız tamamladı.

Bu maçta yaşananlar olacak iş değildir. Adana Demirspor maçında yaşanan şeyler olacak iş değil! Düşünsenize bu hatalar malum rakibimizin maçında yapılacaktı. Neler olurdu?

Adana Demirspor'un maçın ilk yarısını 9 kişi bitirmesi gerekiyordu. Bu maçta yaşananlar bir hakem hatası değildir.

"Ya Fenerbahçe kazanırsa içgüdüsü"

Miha Zajc’ın son dakika pozisyonu, yarı penaltı noktası. Ama vermiyor, vermiyor değil; veremiyor! Hakem 'Ya Fenerbahçe son dakikada gol atarsa' maçı kazanırsa içgüdüsüyle vermiyor faulü.

Türkçe ve İngilizce bilmeyen Fenerbahçe hocasına kırmızı kart veriliyor. Hakem herhalde Portekizce biliyor. Hocanın yaptığının bin katını yapmadan, saha içine girmeden çizgide beterini yapanların müebbet alması gerekiyor bu durumda. Ligimizin en centilmen hocalarından Jorge Jesus'a sorduk ne dedin hocam diye ? 'Faul, faul, içeride de değil dışarıda. Neden faulü vermiyorsun?' dedim diyor. Çat kırmızı kart. Bu arkadaş herhalde emekli olduğunda CV'sine 'Ben Jesus'u attım.' yazacak. Onun için yapıyor.

"Biz engelledik"

Biz yalandan bir adalet istemiyoruz. Sivas ve Adana'da yaşananlardan sonra hakemlik müessesesinin bittiğinin en büyük kanıtıdır. Futbolda yolsuzluğun belgesi bu iki maçtır.

Bir şampiyonluk adayı rakibimiz dün gece uyandı, biz de keyifle izledik. Biz lafa girmedikçe daha da agresifleştiler ve bizim de topa girmemiz için sesimi kullanarak video yaptılar.

8 Mart'ta bir grubu temizleyip, kendi istedikleri hakemleri getireceklerdi. Bütün hakem sınavlarını o dönem kaldırdılar. Biz böyle saçmalık olur mu diyerek bunu engelledik.

Lale Orta açıklaması

"Şimdi Lale Orta diye bir Türkiye’nin ilk kadın MHK Başkanı atandı. Yok Okan Üniversitesi’nde şöyleymiş, yok benimle fotoğrafı varmış, Fenerbahçeli, şöyle böyle… E giden de Galatasaraylıydı hiç ağzınızı açtınız mı? Biz ağzımızı açtık mı? Ben hayatımda algı ve manipülasyonu hep bir ağızdan bu kadar iyi yapıp başta TFF kurulları ve futbolun paydaşlarını baskı altına alma başarısında bu mertebeye gelmiş başka bir camia yoktur."

"VAR'ı Türk hakemlerinden kurtarmalıyız"

"Bizim VAR'ı en kısa zamanda, derhal Türk hakemlerinden kurtarmamız gerek. Dün bunu söylemeye gittik, ağlamaya gitmedik. Çözümle gittik. Gelecek sezon yarı-otomatik ofsayt sistemi de gelecek."

Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği'nden hakem Ali Palabıyık ve ekibi için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu

Ayrıca Dündar, Adana Demirspor maçının hakemi Ali Palabıyık ve ekibi için suç duyurusunda bulunulduğunu söyledi, şunları aktardı:

"Fenerbahçe Gönüllüleri Derneği, Ali Palabıyık ve ekibi için Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Ali Palabıyık, Fenerbahçe camiasından özür dilemeli ve düdüğünü bir daha çalmamak üzere asmalıdır."

Uğur Dündar'ın açılış konuşmasının ardından yeni divan üyesi olanların isimleri okundu. Öte yandan divan kurulu üyelerinin dışında normal üyelerin de katılımıyla salonun tamamı dolarken, birçok üye konuşmaları ayakta takip etti.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde