Fenerbahçe Alanya’ya gol yağdırdı: 2-5

Fenerbahçe Alanya’ya gol yağdırdı: 2-5

Toplam 7 golün atıldığı Alanyaspor-Fenerbahçe maçı, bu sezonun en gollü maçı olarak kayıtlara geçti.

Fenerbahçe Alanya’ya gol yağdırdı: 2-5
16px
24px
13.03.2022 22:00
ABONE OLgoogle

Süper Lig 29. haftasında Aytemiz Alanyaspor'a konuk olan Fenerbahçe, 2-0 öne geçtiği maçın ikinci yarısında üstünlüğünü kaybetti, ancak Diego Rossi ve 17 yaşındaki Arda Güler oyuna girdikten sonra yarattığı etkiyle Fenerbahçe'nin yüzünü güldüren isimler oldu. Fenerbahçe ligde oynadığı son 5 maçın dördünü kazanarak yükselişini sürdürürken, Alanyaspor büyük bir fırsat tepmiş oldu.

Süper Lig’de son haftaların formda iki takımı Aytemiz Alanyaspor ve Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Alanya’da oynanan 29. hafta maçında Fenerbahçe’ye karşı 2-0 geriden gelerek beraberliği yakalayan Alanyaspor, Fenerbahçe’de sonradan oyuna giren isimlere engel olamayınca sahadan 5-2’lik yenilgiyle ayrıldı.

Maçın 26. dakikasında Diego Rossi’nin golünde asist kaleci Altay Bayındır’dan gelirken, Mesut Özil’in 50. dakikadaki penaltı golüyle Fenerbahçe skoru 2-0 yaptı. Ancak temposu düşen Fenerbahçe, Alanyaspor’lu Tayfur Bingöl’ün 53. ve 67. dakikalarında gelen gollerine engel olamayınca durum 2-2’ye geldi. Diego Rossi’nin etkili oyunuyla maça tutunan Fenerbahçe, 74. dakikada Mesut Özil’in yerine oyuna giren Arda Güler’le rüzgarı tersine çevirdi.

Fenerbahçe, 78. dakikada Arda Güler’in golüyle durumu 3-2’ye getirirken, oyuna sonradan giren Dimitris Pelkas ve Mergim Berisha’nın son anlardaki golleriyle mücadeleyi 5-2 kazandı.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 50 yaptı ve maç fazlasıyla üçüncü sıraya yükseldi. Alanyaspor ise 46 puanda kaldı. Fenerbahçe ligde bir sonraki maçını sahasında Konyaspor ile oynayacak. Alanyaspor ise, deplasmanda Göztepe’ye konuk olacak.

MESUT ÖZİL DİREĞE TAKILDI

Maça etkili başlayan Fenerbahçe, Serdar Dursun ve Diego Rossi ile tehlikeli ataklar geliştirdi. Ancak gole en çok yaklaşan isim 16. dakikada Mesut Özil oldu. Fenerbahçe’nin rakip yarı alandaki presi sonuç verince top sarı lacivertlilerde kaldı. Alanyaspor ceza sahası içinde topla buluşan Zajc, pasını Mesut Özil’e aktardı. Fenerbahçe’nin yıldız ismi Mesut Özil, gelişine yaptığı vuruşta önce kaleci Marafona’ya, ardından direğe takıldı ve ve top kornere gitti.

ALTAY’DAN ÜST ÜSTE KURTARIŞLAR

Fenerbahçe’nin ilk 20 dakikadaki baskısından gol çıkmazken, kalesini iyi savunan Alanyaspor maçın kontrolünü eline aldı. Karşılaşmanın 20. dakikasında Efecan Karacan’ın uzaktan şutunu kurtaran Altay Bayındır, 1 dakika sonra Umut Güneş’in sert şutunu yumruklarıyla çıkardı. Pozisyonun devamında topu önünde bulan Emre Akbaba’nın köşeye vuruşunu köşeden kornere tokatlayan Altay Bayındır, üst üste yaptığı kurtarışlarla Alanyaspor’a öne geçme izni vermedi.

ASİST ALTAY, GOL ROSSI

Ev sahibi Alanyaspor’un Fenerbahçe kalesinde etkili olduğu dakikalarda sürpriz bir gol geldi. Kendi yarı sahasının ortalarına yakın bir konumda topla buluşan Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır, takım arkadaşı Diego Rossi’ye doğru uzun bir pas attı. Savunmanın arkasına iyi bir koşu yapan Uruguaylı futbolcu, top yerden sektiği anda yaptığı dokunuşla topu aşırttı ve Fenerbahçe’yi 26. dakikada 1-0 öne geçiren golü attı. Altay Bayındır bu sezon Süper Lig’de asist yapan ilk kaleci oldu. Golden 5 dakika sonra Mesut Özil’in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Serdar Dursun direğe takıldı ve Fenerbahçe ikinci gol fırsatını kaçırdı. İlk yarı Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi.

MESUT ÖZİL PENALTIDAN…

Konuk ekip Fenerbahçe, ilk yarıya olduğu gibi ikinci yarıya da hızlı başladı. Karşılaşmanın 48. dakikasında Rossi’nin şutunu kaleci Marafona tokatladıktan sonra top direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu boş kaleye yollamaya hazırlanan Zajc savunmanın müdahalesiyle yerde kalınca hakem Volkan Bayarslan penaltı noktasını gösterdi ve Alanyasporlu Chidozie Awaziem sarı kartla cezalandırıldı. Vuruşu kullanan Mesut Özil 50. dakikada Fenerbahçe’yi 2-0 üstünlüğe taşıdı.

TAYFUR BİNGÖL KARİYERİNDE İLK KEZ…

Fenerbahçe’nin ikinci golüne rağmen oyun disiplininden kopmayan Alanyaspor, 53. dakikada Tayfur Bingöl’ün golüyle skoru 2-1’e getirdi. Emre Akbaba’nın pasıyla ceza alanında topla buluşan Tayfur Bingöl, sol çaprazdan yaptığı sert ve düzgün vuruşla topu ağlarla buluşturdu. Dakika 67’de bir kez daha sahneye çıkan Tayfur Bingöl, Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır’ı ikinci kez mağlup ederek skoru 2-2’ye getirdi. Alanyaspor’un 29 yaşındaki futbolcusu Tayfur Bingöl, Süper Lig kariyerinde ilk kez bir maçta iki gol atmış oldu.

ARDA GÜLER SAHNEDE!

Maçın 74. dakikasında Mesut Özil’in yerine oyuna giren 17 yaşındaki Arda Güler, 4 dakika sonra Fenerbahçe’yi öne geçiren golü attı. Attila Szalai’nin ceza sahası içine yaptığı ortayı arka direkte Diego Rossi indirdi. Penaltı noktasına doğru açılan topu Arda Güler net bir vuruşla ağlara gönderdi ve Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü kaydederek sarı lacivertlileri 3-2’lik üstünlüğe taşıdı.

PELKAS VE BERISHA NOKTA KOYDU

Karşılaşmada sonradan oyuna giren Arda Güler’in yanı sıra, Dimitris Pelkas ve Mergim Berisha da attıkları gollerle galibiyeti perçinleyen isimler oldu. Yunan futbolcu Pelkas 90. dakikada skoru 4-2 yaparken, 90+4’te Arda Güler’in asistini Mergim Berisha gole çevirdi ve Fenerbahçe sahadan 5-2’lik galibiyetle ayrıldı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde