Fenerbahçe, 5 Bin Euroya tablo satacak, 9.5 Milyon Euro kazanacak!

Fenerbahçe, 5 Bin Euroya tablo satacak, 9.5 Milyon Euro kazanacak!

Fenerbahçe Spor Klübü'nün 114 yıllık geçmişi, sanatçı Burak Karavit'in imzasıyla Vakt-i Fener isimli kolaj tabloyla bir sanat eserine dönüştü.

Fenerbahçe, 5 Bin Euroya tablo satacak, 9.5 Milyon Euro kazanacak!
16px
24px
07.07.2021 06:17
ABONE OLgoogle

Tabloda kullanılan 3 boyutlu malzeme sayesinde resme farklı açılardan bakıldığında Fenerbahçe logosunun yerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün portresi görülüyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç düzenlediği toplantıda sadece 1907 adet üretilecek eserin 5 bin euro fiyatla satılacağını, henüz satışa çıkmadan 200 adet tablonun alıcısını bulduğunu ifade etti.

1907 adet tablonun hesp satılırsa Fenerbahçe, bu satıştan 9 Milyon 535 Bin Euro gelir elde edecek. 

20 TEMA YER ALIYOR

Eserde kronolojik sırayla yer alan kulübün önemli aşamaları saat yönünde ilerleyerek gelişiyor: Kuruluş, ilk marş, FB amblemi, ilk takım, ilk kupa; Harington Kupası, Yangın ve Atatürk’ün katıldığı kampanya, başkanlar, Uçan Kaleci, yüzme takımı, FB’nin gururu Türk kadın sporcuları, Lefter, Can Bartu, İslam Çupi, taraftarlar, Sırrı Acar, Faruk Ilgaz, Emin Cankurtaran, Tahsin Kaya, Aziz Yıldırım dönemi, 100. Yıl Şampiyonluğu, basketbol ve voleybol şampiyonlukları, 3 Temmuz Adalete Fener Yak, Kadınların Dünya Rekoru, stada Atatürk imzası ve son olarak Ali Koç dönemi, kiraz çiçekleri ile yer alıyor. Tabii en önemli kısım ise eserin kalbindeki FB logosu ile birlikte Atatürk! Bu arada sanatçı Burak Karavit, eserin bir yerine bir nazar boncuğu kondurduğunu söyleyince toplantıdan çıkan fikir, bu nazar boncuğunu bulma yarışması açılması!

KULÜBE GELİR  

İşin mali boyutunu da konuşmadan olmaz. Eser 5 bin Avro’ya satılacak ve sadece 1907 tane ama eserin içindeki her ayrıntı daha sonra kullanılabilecek zenginlikte.

Bunlardan tişörtler, hatıra eşyaları yapılacak. Kulübe para lazım, maç yayın giderleri fazla değil, pandemide bilet de satamadılar. Loca fiyatları yüksek ve hepsi tutulmuş ama sayısı az.

Bunun yanında maçlarda giydikleri formaların da üzerinde tarih ve oynadıkları kulüp yazıyor, bunları daha sonra açık artırmayla satıyorlarmış. Ali Koç’un bir projesi de kadın futbolu. Projenin lansmanı bugün başlıyor.

Tanıtım filmi çok güzel olmuş, Nejat İşler seslendirmiş. Web sitesinde izlemek mümkün. Online satışlar da vaktifener.com sitesinde.

Ali Koç, toplantıda kimsenin sormadığı soruyu kendi soruyor: “Eserin fikri hakları kimde?” Sanatçı onu elbette kendisine saklamış. “Ölür kalırsan kulübe geçsin” önerisine de “Niye, yakında ölecek miyim?” esprisiyle yanıt veriyor. Anlaşılan o ki Ali Koç, iş insanı kimliğiyle işi sağlama almak istiyor. Bu koleksiyon 1907 sayısıyla kalmaz gibi geliyor! Öyle çok talep eden olacaktır ki...

Akşam/Cumhuriyet

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde