Felaketin boyutunu ABD açıkladı: 19 metre yer değiştirdi

Felaketin boyutunu ABD açıkladı: 19 metre yer değiştirdi

Amerika Birleşik Devletleri Jeoloji Araştırmaları Kurumu (USGS), Kahramanmaraş'ta meydana gelen ilk depremde 7,5 metre, ikinci depremde ise 11,6 metre maksimum yer değiştirme olduğunu açıkladı

Felaketin boyutunu ABD açıkladı: 19 metre yer değiştirdi
16px
24px
16.02.2023 16:23
ABONE OLgoogle

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar ise dün yaptığı açıklamada yer değiştirmenin maksimum 7,3 metre olduğunu ifade etmişti.

ABD'nin önde gelen bilimsel kurumlarından USGS yayınladığı analizde, Türkiye'nin Kahramanmaraş'ta meydana gelen ilk depremde en fazla 7,5 metrelik, ikinci depremde ise en fazla 11,6 metrelik bir yer değiştirmeye uğradığını açıkladı.

(ABD verilerine göre ilk depremin büyüklüğü 7,8 ikinci depremin büyüklüğü 7,5 şiddetindedir.)

Kurum, uydu görüntüsünden faydalanarak Twitter hesabı üzerinden Kahramanmaraş'taki iki depremin fay modelini paylaştı.

AFAD 7,3 DEMİŞTİ

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Kahramanmaraş merkezli 2 büyük depremin sayısal verilerine ilişkin bilgileri dün akşam paylaştı. Tatar, depremlerin derinliklerinin 8 ila 10 metre arasında değişiklik gösterdiğini ve deprem nedeniyle 7,3 metreye kadar yer değiştirme olduğunu açıklamıştı.

E-Bülten Aboneliği
İş, Ekonomi ve Cemiyet hayatının özel gündemi Patronlar Dünyası'nda... Günlük E-Bülten'imize abone olun, Patronlar Dünyası ayrıcalıklarını yaşayın.
Patronlar Dünyası ile Bir Adım Önde